1 post
Skip to main content

Melyik szerkesztőprogramot válasszuk?

2023. július 26.
Letenye Média

Melyik szerkesztőprogramot válasszuk?

(x) Ma már számtalan szoftver érhető el arra a célra, ha képet, videót vagy hangot szeretnénk szerkeszteni. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogy végül melyikre esik a választásunk. Egy alapszintű program idővel már nem lesz elegendő számunkra, ezért is érdemes egyből a nagyágyúkkal kezdeni a tanulást.

kepszerkeszto program

Melyek a legjobb szerkesztőprogramok?

Vannak olyan örökzöldek, régi motorosok a piacon, amelyek egyszerűen megkerülhetetlenek. A Szoftver24.hu szerkesztőprogramok kínálata jól megmutatja, hogy melyek közül kell válogatni: Photoshop, Vegas Pro és Music Maker. A háromból valószínűleg legalább egyről már mindenki hallott, de miért érdemes ezeket választani már elinduláshoz is? Nem jobb, inkább egy egyszerűbb szoftverrel elindulni a kép-, videó- és hangszerkesztés világában?

Talán könnyebb elkezdeni a tanulást egy alapszintű programmal, viszont nem biztos, hogy ez a hatékony választás. Egy ilyen szoftvernek hamar elérhetjük a határait, ami után már szükségesnek érezhetjük a váltást. Ekkor muszáj már a profi programok közül választani, azonban ott még az alapfunkciók használatát is újra kell tanulni, amiben eddig gyakorlottak voltunk.

Hogy ezt a váltást és a vele járó nehézségeket teljesen elkerüljük, érdemes már alapból egy közkedvelt szoftvert választani, amiben minden olyan szolgáltatás és funkció megtalálható, amire a későbbiekben szükségünk lehet. Ma már számtalan oktatóvideó és tréning közül válogathatunk, amelyekkel könnyebb megtanulni a profi módszereket. Ezzel hamarabb érhetjük el a kívánt szintet, egy programcsaláddal pedig minden feladatot el tudunk majd végezni.

Ha képszerkesztés, akkor Photoshop

Vannak olyan szoftverek a piacon, amelyek már évek óta megkerülhetetlenek. Ilyen például a Photoshop is, amit egyszerűen nem lehet letaszítani a képszerkesztés trónjáról. Minden olyan funkció megtalálható benne, ami a hobbi, kezdő és profi felhasználók számára szükséges lehet. Mivel már hosszú évek óta a piacon van, több tucat oktatóvideó, tréning és tudásanyag érhető el az interneten, így akár egyedül is nekivághatunk a Photoshop-világának.

Ha valaki grafikusként akar elhelyezkedni, akkor egyszerűen kihagyhatatlan a repertoárból ez a szoftver, ami a mai napig hozza az újdonságokat, például a mesterséges intelligencia adta előnyöket is nemrég építették be.

Vegas Pro és Music Maker

Ha valaki videószerkesztővel akar foglalkozni, függetlenül attól, hogy hobbi vagy profi szinten, a legjobb választás a Magix Vegas 19 lesz. Ez jelenleg a legmodernebb szoftver a piacon, amiben minden nélkülözhetetlen funkció megtalálható ahhoz, hogy valaki a munkája során is ezt a programot használja. Ugyanilyen minőséget képvisel a hangszerkesztés terén a Magix Music Maker is.

Bármelyik terület is érdekeljen minket, a legjobb módszer az, ha már az elinduláshoz is egy profi szerkesztőprogramot választunk, aki pedig eddig nem tette, annak ideje minél hamarabb a prémium megoldásokra váltani.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek