1 post
Skip to main content

Mikor érdemes gamer laptopot választani?

2023. április 25.
Letenye Média

Mikor érdemes gamer laptopot választani?

(x) A gamer laptopok sok esetben csúcskategóriát jelentenek, a számítógépes játékok csúcsra járatott teljesítményigényének köszönhetően. De azért vannak kevesebbért beszerezhető, valamivel szerényebb képességű típusok is. Sok esetben a design is mérvadó. Sokan távol tartják magukat tőlük, mások egyenesen rajonganak értük. Nézzük meg közelebbről a gamer laptopokat.

Mire való egy gamer laptop?

Ahogy a nevében is benne van, gamerek számára készült, azaz elsősorban számítógépes játékokkal való szabadidő eltöltésére készítették őket. Számos típusuk van, melyek eltérnek összeállításban, designban, méretben, stb. Érdemes egy pillantást vetni például a PC Aréna gamer laptop kínálatára.

gamer laptop

Érdekesség, hogy az informatikát, azon belül is például a videókártyák fejlesztését sok esetben a számítógépes játékok egyre komolyabb gépigénye hajtja. Minden évben jobb, majd még jobb videóvezérlőkkel kápráztatnak el minket a gyártók. Ahogy egyre javulnak a monitorok képességei is, úgy egyre komolyabb támogatásra van szükségük a gépházból is. És persze még számos egyébre is, mint a nagy mennyiségű RAM, gyors processzor, nagy háttértár, stb.

Ha minden adott, akkor gyors, akadozásoktól mentes és kiváló grafikai megjelenítés mellett tudjuk játszani kedvenc játékunk legújabb változatát. Ezek hiányában sajnos csak korábbi megjelenésekkel, kisebb gépigényű játékokkal tudjuk elütni az időt.

Mire használható még egy gamer laptop?

Hatalmas fejlődésen mentek át az utóbbi évtizedekben a számítógépek. És ez a fejlődés nem állt meg, sőt olykor még jobban felgyorsul. És mint említettük, részben a számítógépes játékok piaca is hozzájárul ehhez.

Azonban nem csak ez a szegmens profitálhat mindabból, amit kifejlesztettek a gyártók!

Mivel egy gamer laptop esetén is a legújabb generációs CPU-król beszélhetünk, hatalmas mennyiségű RAM-mal megtámogatva, így nem csoda, hogy óriási teljesítményt tudnak leadni, akár hosszú távon is, folyamatos felhasználás mellett. Mindezek mellé még egy nagy teljesítményű videókártyártyát rakva, kész is az erőgépünk!

Egy ilyen kiváló gép, ezekkel a paraméterekkel már nagyon jó szolgálatot tesz akkor is, ha képszerkesztésről, nagy felbontású videóvágásról vagy 3D tervezésről van szó. Így akár munkaeszközként is használhatóak ezek a készülékek!

Ráadásul hatalmas háttértárral rendelkeznek, melyek SSD-k is lehetnek, vagy hibrid megoldásként HDD-vel kombináltan is elláthatják a feladatukat. Így garantált a programok és fájlok gyors elérése, mely szintén nagyon fontos a fent említett munkafolyamatok során.

És persze emellett minden más, kisebb erőforrásigénnyel rendelkező feladatokra is tökéletesen alkalmasak ezek a laptopok. Így akár az egész család igényeit is ki tudják szolgálni.

Gamer laptop vagy gamer számítógép?

Míg az igazi hardcore gamerek még ma is inkább az asztali változatokat preferálják, addig a praktikusság a gamer laptopok mellett szól. Ezek designja egyedi, robusztus, kirívó, épp olyan, mint amilyet egy gamer szeretne. Egy ilyen készülékkel nem lehet mellélőni!


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek