1 post
Skip to main content

Négyezren voltak a Margón - Augusztusban Zalában folytatódik

2023. május 15.
Letenye Média

Négyezren voltak a Margón - Augusztusban Zalában folytatódik

Négyezren voltak kíváncsiak a könyvpiac újdonságaira és szerzőikre a tavaszi Margó Irodalmi Fesztiválon.

A 3 napos rendezvényen kiderült az is, kik nyerték a Mastercard Alkotótárs ösztöndíjával járó 3-3 millió forintot. A programsorozat következő állomása a Margófeszt, ahol fellép többek között az Analog Balaton, a Platon Karataev, a Fran Palermo és Kiss Tibor akusztikus formációja, az Aranyakkord is a Zala megyei Szentgyörgyváron. Kedvezményes bérletek elővételben, korlátozott számban május 21-ig kaphatók. 

margofeszt 2022

Könyvbemutatók, dedikálások, zenei irodalmi estek: 3 napon át, több mint 50 kulturális program hozta közelebb a szerzőket az olvasókhoz a Bookline támogatásával megvalósuló Margó Irodalmi Fesztiválon.

Az irodalomkedvelőknek lehetőségük volt találkozni kedvenc szerzőikkel, a teltházas programok mellett százan cseréltek könyvet a Bookline Könyvcsere Pikniken. A fesztiválon vetítették le először az Ai WeiWei-jel készült exkluzív portréfilmet, amely hamarosan online is elérhetővé válik az érdeklődők számára.

margofeszt 2022 2

A tavaszi Margón mutatkozott be a nagyközönség előtt a Budapest Nagyregény projekt, ahol egy asztalhoz ült a város, köztük Cserna-Szabó András, Katona László, Mautner Zsófia, Saly Noémi, Scherer Péter, Tasnádi István és Török András. a Margó utolsó napján. A 23 kerületről, 23 szerző tolmácsolásában mesélő Budapest Nagyregényt novembertől tarthatják kezükben az olvasók.

A tavaszi Margón került sor az idei Mastercard - Alkotótárs alkotói ösztöndíjprogram díjátadójára is. A Könyves Magazin szakmai partnerségében megvalósuló programra nyílt pályázaton jelentkezhetett minden, a 40. évét be nem töltött vers- és prózaíró, akinek már megjelent legalább egy, legfeljebb két szépirodalmi kötete. A közel 50 pályázó közül 2023-ban Kerber Balázs és  Zilahi Anna nyerte az Mastercard - Alkotótárs ösztöndíjat és a vele járó 3-3 millió forintot.

margofeszt retes keszites

2023. augusztus 10. és 12. között harmadik alkalommal várja a látogatókat Zala vármegye egyik legapróbb településén a régió legszínesebb kulturális fesztiválja, a Margófeszt: a Balatontól negyedórára, az alig 300 fő lakosú Szentgyörgyvár nagyszínpadán, a templomkertben és a kúltúrházban is koncertekkel, irodalmi programokkal, slam poetryvel, kiállításokkal és filmvetítésekkel várják az érdeklődőket.

margofeszt 2022 3

A 2023-as Margófesztre visszatér a népszerű elektronikus zenei duó, az Analog Balaton, zenés irodalmi estet hoz Szentgyörgyvárra Beck Zoltán (30Y) és Grecsó Krisztián közös produkciója a beck@grecsó, fellép Kiss Tibor (Quimby) formációja, az Aranyakkord, játszik a  Fran Palermo és a Platon Karataev, valamint a Galaxisok, és a Sorbonne. Az irodalom rajongók találkozhatnak többek között Visky Andrással és Tompa Andreával is. 

A részletes program júniustól lesz elérhető a fesztivál honlapján.

A Margófeszt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében, a Bookline támogatásával valósul meg.  Kedvezményes bérletek május 21-ig kaphatók - értesült honlapunk a szervezőktől. (A fotók a 2022-es zalai Margófeszten készültek.)


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek