1 post
Skip to main content

800 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát találtak Letenyénél - Videóval

2023. október 24.
Letenye Média

800 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát találtak Letenyénél - Videóval

Nem egy film főhőse az a négy román férfi, akiket többszáz doboz adózatlan cigarettával füleltek le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai Letenye közelében.

Olaszországba tartott az a román furgon, amit a pénzügyőrök rutinellenőrzésre tereltek ki a forgalomból.

Letenye cigarettacsempesz 2023

Látszólag úgy tűnt, hogy az utazók csupán croissant és energiaital rajongók, azonban a raktér kiürítése után kiderült, hogy mindannyian inkább a füstrudak rabjai, a péksütemények és üdítők pedig csak a rejtekhelyek leplezését szolgálták.

Az autó kárpitjai alól közel nyolcszáz doboz magyar zárjegy nélküli cigaretta került elő, amelyeket bevallásuk szerint testvériesen együtt rejtettek el.

A pénzügyőrök a csaknem 1,3 millió forint értékű cigaretták lefoglalták. A négy férfivel szemben jövedéki törvénysértés miatt indítottak eljárást és közel 2,5 millió forint bírságra is számíthatnak.

Ahhoz, hogy a külföldi utazás felhőtlen legyen, érdemes tisztában lenni az utasforgalomra vonatkozó vám- és egyéb szabályokkal: https://nav.gov.hu/vam/utazás - közölte honlapunkkal kedden Juhászné Prantner Etelka pénzügyőr százados, a NAV Bevetési Igazgatósága sajtóreferense. (Fotó/videó: NAV)


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek