1 post
Skip to main content

60 milliós kárt okozott a tényleges forgalmazónak az önjelölt mosószergyáros

2023. október 22.
Letenye Média

60 milliós kárt okozott a tényleges forgalmazónak az önjelölt mosószergyáros

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) budapesti pénzügyi nyomozói közel 60 millió forint értékű, illegálisan előállított mosószerrel kereskedő elkövető felelősségre vonását kezdték meg, iparjogvédelmi jogok megsértése miatt. A férfi letartóztatását a bíróság elrendelte.

A NAV járőrei egy középkorú férfi által vezetett járművet vontak ellenőrzés alá Budapest egyik külső kerületében. A büntetlen előéletű férfi nagyobb mennyiségű, ismert mosószer védjegyével ellátott műanyag flakonokban szállított mosógélt. A termékek külső jegyei alapján megállapítást nyert, hogy azok jogvédelem alatt álló termékek utánzatai.

NAV hamis mososzer 2023

NAV hamis mososzer 2023 2

A nyomozók eljárása során kiderült, hogy a férfi az illegális mosószert nem kizárólag szállítja, hanem értékesíti is. Hovatovább, annak előállításáról is ő gondoskodik, „feketén” foglalkoztatott munkásaival, családi házának hátsó kertjében. Az önjelölt mosószergyáros a gyártáshoz szükséges alapanyagokat (például: só, habképzőszer, flakonok, kupakok, kartondobozok) is önállóan szerezte be, Budapest különböző pontjairól.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a hamis mosószerek előállításával közel 60 millió forint összegű kárt okozott a tényleges forgalmazónak. Amennyiben a mosószer kereskedelmi forgalomba kerülne, az a vásárlókra is veszélyt jelentene, hiszen a gyártás nem ellenőrzött keretek között történt.

A nyomozók az okozott kár megtérülése érdekében készpénzt és targoncákat foglaltak le, illetve a bűncselekmény elkövetését bizonyító bűnjeleket szállítottak el a kutatásokkal érintett helyszínekről. Volt olyan helyszín, ahonnan zárjegy nélküli cigaretta, kábítószer, hamisnak tűnő borotvapenge és ruha került elő, az ezekkel kapcsolatos további eljárásokat megindították.

Az önjelölt mosószergyáros letartóztatását az illetékes bíróság elrendelte - közölte honlapunkkal dr. Gonda Éva pénzügyőr főhadnagy, a NAV Közép-magyarországi Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense. (Fotók: NAV)


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek