1 post
Skip to main content

Villanypásztorokra utaztak

2023. szeptember 23.
Letenye Média

Villanypásztorokra utaztak

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság nyomozói azonosították és kihallgatták azt a testvérpárt, amely több vagyon elleni bűncselekményt is elkövetett Szentpéterúron.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást 2023. május 5-én, miután ismeretlen elkövetők Szentpéterúron egy mezőgazdasági területről ellopták egy villanypásztor trafóját, valamint az ahhoz tartozó akkumulátort és napelemet is.

villanypasztor lopas

Az ezt követő hónapokban több bejelentés is érkezett hasonló lopásokról, melyek elkövetési körülményei nagyon hasonlóak voltak.

A nyomozók sejtették, hogy ugyanazokkal a tolvajokkal van dolguk, majd adatgyűjtést követően jutottak el a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható helyi testvérpárhoz.

Az egyenruhások a 18 éves férfit és 16 éves öccsét szeptember 18-án fogták el, majd előállították őket a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottkénti kihallgatásuk során a bűncselekmények elkövetését beismerték - közölte a Rendőrség honlapján a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

villanypasztor lopas 2


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek