1 post
Skip to main content

Állatkínzás miatt emelt vádat az ügyészség egy letenyei állattartóval szemben

2023. szeptember 22.
Letenye Média

Állatkínzás miatt emelt vádat az ügyészség egy letenyei állattartóval szemben

A 36 éves férfi vádlott birkákat tartott a Letenye környékbeli területén. A szintén állattartással foglalkozó szomszédja kutyái alkalmanként kiszabadultak, és átmentek a vádlott juhaihoz, aki állatai megriadása, esetenkénti elhullása miatt ezt nem vette jó néven.

Így történt 2022. november 17–én is, amikor a kutyák a vádlott juhait szűk helyre összeterelték, ezért a vádlott a kutyákra kiabált, és megindult feléjük.

Az egyik kutya ennek hatására el is futott, azonban a másik eb nem reagált erre, ezért a vádlott indulatba jött, és az állatot egy karóval többször megütötte, amitől a kutya mindkét első lába eltörött.

Mivel a törések súlyossága miatt a kutyát meg kellett műteni, és ettől a lába rövidebb lett, a bántalmazás az állat maradandó egészségkárosodását eredményezte, és különös szenvedést is okozott.

A férfivel szemben a Nagykanizsai Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat - közölte honlapunkkal pénteken dr. Németh Eszter, a Zala Vármegyei Főügyészség (ZVMFÜ) ügyésze, helyettes sajtószóvivője. (Fotók: ZVMFÜ)

letenye allatkinzas 2022

letenye allatkinzas 2022 2


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek