1 post
Skip to main content

6 milliós füstös járat az autópályán

2023. szeptember 16.
Letenye Média

6 milliós füstös járat az autópályán

Kénytelenek voltak megszakítani spanyolországi kirándulásukat egy román kisbusz utasai. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai Somogy vármegyében blokkolták a mediterrán félszigetre tartó társulást.

Egy gyanúsnak vélt, kilencszemélyes román kisbuszt kísértek ki az M7-es sztráda töreki pihenőjébe a pénzügyőrök, amiben hat férfi és három nő utazott. Az autóban egy kanapét vittek, amelyből négy nagyméretű sporttáska került elő. A táskákba összesen 3040 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát pakoltak be.

m7 autopalya cigarettacsempesz 2023

Az értékes dohánytermék nagyobb részét az egyik nő, a maradékot pedig egy férfi utas vállalta magára. Úgy nyilatkoztak, hogy a sofőr és a többi útitárs nem tudták, mi van a csomagokban.

Az egyenruhások a 6,2 millió forint értékű dohánygyártmányt lefoglalták, a két utassal szemben jövedéki törvénysértés elkövetése miatt indítottak eljárást - közölte honlapunkkal Juhászné Prantner Etelka pénzügyőr százados, a NAV Bevetési Igazgatóságának sajtóreferense.

Ahhoz, hogy a külföldi utazás felhőtlen legyen, érdemes tisztában lenni az utasforgalomra vonatkozó vám- és egyéb szabályokkal. https://nav.gov.hu/vam/utazas


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek