1 post
Skip to main content

„Barlang” a platón Letenyénél, az M70-esen

2023. augusztus 31.
Letenye Média

„Barlang” a platón Letenyénél, az M70-esen

Az utánfutó platóján kialakított bungaló és az autóban ülők viselkedése buktatta le azt a két férfit, akiket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai az M70-es autópályán már nem engedtek tovább.

Szlovénia irányába tartott egy román személyautó, ami egy ponyvázott utánfutót húzott magával. A pénzügyőrök arra irányuló jelzését, mely szerint kövesse a járőrautót, a sofőr figyelmen kívül hagyta és megpróbált kibújni az ellenőrzés alól.

m70 autopalya embercsempesz 2023

A gépkocsivezető és utasa a letenyei határátkelőnél már nem tudta elkerülni az alapos vizsgálatot.

Az 55 éves román sofőr és 61 éves pakisztáni útitársa, a járőrök láttán zavartan és idegesen viselkedett, amivel még inkább magukra vonták az egyenruhások figyelmét.

A kontroll során kiderült, hogy az utánfutó aljára lyukakat ütöttek, a szigetelőanyagok között pedig rejtekhelyet alakítottak ki. A fizikai áruvizsgálat fedte fel végül a rakomány valódi titkát – hat, magát pakisztáni állampolgárnak valló férfi mászott elő a sötét, levegőtlen üregből.

m70 autopalya embercsempesz 2023 2

A pénzügyőrök a két embercsempészt és utasaikat a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak átadták. Az utasok a rendőri intézkedéskor sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

Az embercsempészek ellen büntetőeljárást indítottak - tudatta honlapunkkal csütörtökön Juhászné Prantner Etelka a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatóságának sajtóreferense. (Fotók: NAV)


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek