1 post
Skip to main content

60 milliós ingatlanos csalás hamis festményekkel Zalában

2023. augusztus 30.
Letenye Média

60 milliós ingatlanos csalás hamis festményekkel Zalában

A zalai nyomozók két csalót vettek bűnügyi őrizetbe, és kezdeményezték letartóztatásukat.

A nyomozás adatai szerint K. Attila és M. Sándor úgy szerzett meg Hévízen egy ingatlant, hogy azért értéktelen festményeket adtak át az eladónak, akivel elhitették, hogy a képek jelentős értéket képviselnek.

Ezzel 60 millió forint kárt okoztak az idős hölgynek. A ház tulajdonjogát az egyik csaló lánya szerezte meg.

rendorseg fenyhid

Emellett K. Attila több személyt csapott be azzal, hogy nem létező pályázati források elnyerését ígérte, amikhez a sértettektől a felmerülő költségek miatt közel százmillió forintot vett át.

A zalai rendőrök több hónapos nyomozás eredményeként Fejér és Pest vármegyei kollégáikkal összehangolt akció keretében kutatást tartottak az elkövetők ingatlanjaiban, melynek során pénzt, ékszereket, iratokat és festményeket foglaltak le.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Alosztályának munkatársai a 48 éves székesfehérvári K. Attilát többrendbeli csalás bűntett, a 61 éves dunavarsányi M. Sándort pedig csalás és pénzmosás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat. A rendőrök egy 25 éves lányt is felelősségre vontak a pénzmosásban való közreműködése miatt - közölte a Rendőrség honlapján szerdán a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek