1 post
Skip to main content

Hamis autódiagnosztikai eszközöket és szoftvereket találtak egy nagykanizsai autószervizben

2023. augusztus 28.
Letenye Média

Hamis autódiagnosztikai eszközöket és szoftvereket találtak egy nagykanizsai autószervizben

Hamis autódiagnosztikai eszközöket és szoftvereket találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy zalai autószervizben.

A pénzügyőrök rendszeresen ellenőrzik, hogy az autószervizek jogtiszta szoftverekkel dolgoznak-e. Ilyen jellegű kontrollba bukott bele egy Zala vármegyei autószerviz, amelyet az egyenruhások együtt ellenőriztek a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdon-védelmi Szakmai Egyesülete (JAF) munkatársaival.

hamis autodiagnosztika

Több olyan laptopot találtak, melyekre illegális szoftvereket telepítettek, valamint a műhelyből ismeretlen eredetű autódiagnosztikai eszközök is előkerültek.

A cég tulajdonosa a szoftverek jogosulatlan használatával, a hamis eszközökkel és árukkal több, mint húszmillió forint vagyoni hátrányt okozott a jogtulajdonosoknak, ezért a pénzügyőrök az illegális termékeket lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt eljárást indítottak.

hamis autodiagnosztika 2

Figyelem! Aki kétes eredetű helyről vásárol, az nem csupán önmagát veszélyezteti, hanem másokat is bajba sodorhat. A hamisított autódiagnosztikai eszközök használata – ellenőrizetlen pontosságuk, esetleges értéktorzításuk miatt – a járműveknél téves beállításokhoz vezethet, így alkalmazásuk közvetve a közlekedésbiztonságra is fokozott kockázatot jelenthet! - közölte honlapunkkal hétfőn Juhászné Prantner Etelka pénzügyőr százados, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bevetési Igazgatóságának sajtóreferense. (Fotók: NAV)

Nem hivatalos forrásból származó információink szerint a hamis autódiagnosztikai eszközöket és szoftvereket egy nagykanizsai autószervizben találták meg a NAV munkatársai.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek