1 post
Skip to main content

Kerítésnek hajtottak, árokba borultak ittas vezetők Zalában

2023. augusztus 24.
Letenye Média

Kerítésnek hajtottak, árokba borultak ittas vezetők Zalában

Az elmúlt napon négy járművezető döntött úgy, hogy ittas állapotban, mások életét is veszélyeztetve ül a volán mögé, közülük ketten balesetet szenvedtek.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az ittas járművezetés mekkora kockázatot jelent a biztonságos közlekedésre. A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság a közúti közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében kiemelt figyelmet fordít arra, hogy az ittas vagy bódult állapotban közlekedő, szabályszegő járművezetőket kiszűrje a forgalomból. 

zala megye ittas autos 2023

zala megye ittas autos 2023 2

A zalai rendőrök 2023. augusztus 22-én két, alkoholt fogyasztott járművezetőt emeltek ki a forgalomból, mielőtt bajt okozhattak volna, azonban még így is két balesetet ittas gépjárművezető szenvedett el.

Az egyik Kehidakustányban, a Kossuth Lajos utcában történt tegnap délelőtt. A 40 éves helyi sofőr letért az úttestről, majd egy kerítésnek hajtott. A férfinak szerencséje volt, mert nem sérült meg.

A másik esetben már nem úszta meg sértetlenül a sofőr. Délután Bagod és Boncodfölde között egy 70 éves férfi motorral először az útpadkára hajtott, majd az árokba borult. A járművezető szerencsésnek mondhatja magát, mivel csak könnyebben sérült. Mindkét személlyel szemben büntetőeljárás indult az ittas járművezetés miatt.

zala megye ittas segedmotoros 2023

Ezek a balesetek végződhettek volna rosszabbul is, nem beszélve arról, hogy az ittas járművezetők nemcsak saját, de mások testi épségét is veszélyeztetik.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság kiemelten felhívja a figyelmet a zéró toleranciára, mely az alkoholfogyasztás teljes tilalmát jelenti a gépjárművek vezetői részére.

Az alkohol és a bódítószer negatívan hat a járművezetésre és így a közlekedés biztonságára. Szeszes ital fogyasztása után növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. További jelentős kockázat, amikor az ittas vezetők a megengedett sebességet is túllépik.

…hogy mindenki hazaérjen! - hívta fel a figyelmet csütörtökön a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság. (Fotók: ZVMRFK)


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek