1 post
Skip to main content

1592 gyorshajtót mértek be, ittas sofőröket csíptek fülön a zalai zsaruk

2023. augusztus 22.
Letenye Média

1592 gyorshajtót mértek be, ittas sofőröket csíptek fülön a zalai zsaruk

Ittas vezetőket szűrtek ki a forgalomból, és több olyan járművezetővel szemben intézkedtek a vármegyei rendőrök, akik eltiltás hatálya alatt közlekedtek.

Az elmúlt héten tartott közlekedési ellenőrzések eredményeként a zalai járőrök öt olyan sofőrrel szemben intézkedtek, akik ittasan vettek részt a közlekedésben. Ellenük eljárás indult.

rendorseg hoseg

Munkatársaink 1592 gyorshajtást rögzítettek a vármegye közútjain, valamint 13 személyi sérüléssel járó közlekedési baleset helyszínén intézkedtek. Az egyenruhások a passzív biztonsági eszközök használatának elmulasztásával kapcsolatos szabályszegést 84 esetben tapasztaltak.

Két olyan sofőrrel szemben indult büntetőeljárás, akiket korábban eltiltottak a járművezetéstől, emellett pedig hárman vezettek jogosítvány nélkül.

Köztük volt egy olyan is, aki halmozta szabályszegéseket. A 44 éves sofőrt 2023. augusztus 20-án 13 óra körül Nagyrécsén igazoltatták a rendőrök. Alkoholszondát is alkalmaztak vele szemben, ami pozitív értéket mutatott. Az egyenruhások azt is megállapították, hogy a helyi lakost a bíróság eltiltotta a vezetéstől, ráadásul az autóra egy másik gépkocsira kiadott rendszámot helyezett.

Az egyenruhások a férfit előállították a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra, ahol az ittas járművezetés, és a járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűncselekmények mellett, egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett miatt is kihallgatták, majd őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását - közölte a Rendőrség honlapján hétfőn a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek