1 post
Skip to main content

Buszsofőrrel küldözgettek Lentiből Budapestre, és vissza milliókat illegális valutázók

2023. augusztus 08.
Letenye Média

Buszsofőrrel küldözgettek Lentiből Budapestre, és vissza milliókat illegális valutázók

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Alosztályának nyomozói tetten értek két férfit, akik több éve illegálisan váltották a valutát.

Két helyszínen csaptak le 2023. augusztus 7-én a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Alosztályának nyomozói két férfira, akik több éve folytattak illegális valutaváltó tevékenységet engedély, bejelentés és pénztár használata nélkül.

buszsofor csomag illegalis valutazok zala megye 2023

zala megye illegalis valutavaltás 2023

Az 55 éves helyi Cs. Zoltán körülbelül heti rendszerességgel küldött Lentiből, egy távolsági busszal eurót egy 48 éves egyiptomi férfinak Budapestre, aki az átváltott valutát ugyancsak a busszal küldte vissza.

A rendőrök akkor érték tetten a külföldit, amikor a neki küldött – 60 ezer eurót tartalmazó – csomagot átvette a buszsofőrtől a Népligetben, az annak megfelelő összegű forintot pedig átadta. A nála lévő 46 millió forintnak megfelelő készpénzt, valamint a Lentiben élő személynél talált 13 millió forintot érő valutát lefoglalták az egyenruhások.

A nyomozók mindkét elkövetőt elfogták, majd kihallgatták őket jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A férfiakat bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásukat - közölte a Rendőrség honlapján kedden a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

zala megye illegalis valutavaltás 2023 2

zala megye illegalis valutavaltás 2023 3


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek