1 post
Skip to main content

Majdnem megfulladtak: 29 illegális bevándorlót találtak egy teherautóban Rédicsnél

2023. július 24.
Letenye Média

Majdnem megfulladtak: 29 illegális bevándorlót találtak egy teherautóban Rédicsnél

Illegális „költöztetőket” füleltek le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai a rédicsi határpont kilépő oldalán.

A pénzügyőri rutinnak köszönhető, hogy nem torkollott tragédiába egy embercsempészpáros „olasz melója”. A fuvarosok 29 illegális bevándorló Olaszországba történő eljuttatására szegődtek. Költöztetőknek álcázták magukat, majd az ingóságok közé bújtatták az embereket.

A rekkenő hőségben négy nő és huszonöt férfi fulladozott a platón, amikor az egyenruhások megállították a német teherautót Zala vármegyében.

redics embercsempesz 2023

A sofőr és kabintársa azt mondta, hogy bútorokat, valamint költöztető dobozokat visznek, amiről egy fuvarokmányt is mutattak a járőröknek. A szemmel láthatóan túlsúlyos rakománynak a fizikai áruvizsgálat fedte fel a valódi titkát.

Emberek zsúfolódtak egymásnak a levegőtlen raktérben, akik vélhetően nehezen, vagy egyáltalán nem bírták volna ki az utazás végéig. Az illegálisan szállított külföldiek – saját bevallásuk szerint – két indiai, tizenhárom Srí Lanka-i, tizenhárom pakisztáni és egy bangladesi állampolgár voltak.

A pénzügyőrök a két embercsempészt és utasaikat a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak átadták.

Az utasok a rendőri intézkedéskor sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

Az embercsempészek ellen büntetőeljárást indítottak - közölte honlapunkkal hétfőn Juhászné Prantner Etelka pénzügyőr százados, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatóságának sajtóreferense.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek