1 post
Skip to main content

Hőség és alkohol: kilenc ittas sofőr bukott le a zalai ellenőrzésen

2023. július 20.
Letenye Média

Hőség és alkohol: kilenc ittas sofőr bukott le a zalai ellenőrzésen

A nagy meleg egyébként is igénybe veheti a szervezetet, az ittasság pedig tovább rontja a vezetési képességeket. Ennek ellenére Zala vármegyében a múlt héten is többen ültek úgy volán mögé, hogy előtte alkoholt ittak.

A hőségriadó idején is folyamatosak a közúti ellenőrzések Zala vármegye útjain, hiszen a kánikula önmagában is baleseti kockázati tényező, a szabálytalanul közlekedők pedig fokozzák ezt a veszélyt.

rendorseg hoseg

A sofőrök ugyanis a nagy melegben jellemzően kevésbé tudnak koncentrálni, a megszokottnál figyelmetlenebbek, vagy későn reagálnak a kialakult közlekedési szituációra, esetleges veszélyhelyzetre. A reakcióidő hosszabbá válik, a reflexek tompulnak, megnő a vezetéstechnikai hiba lehetősége.

A zalai rendőrök 2023. július 9–17. között 64 közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyek közül tíz személyi sérüléssel végződött. Emellett kilenc olyan sofőrt igazoltattak, akik a gyanú szerint ittasan ültek volán mögé.

A hőség megviselheti az emberi szervezetet, az ittasság pedig minden körülmények között rontja a vezetési képességeket. A kettő együtt rendkívül balesetveszélyes párosítás.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság arra kéri a járművezetőket, hogy soha ne igyanak alkoholt, ha vezetnek. A nyári melegben fogyasszanak elegendő alkoholmentes folyadékot, vizet! Fokozottan figyeljenek arra, hogy csak kipihenten üljenek volán mögé, és tartsák be a szabályokat! Legyenek türelmesek a közlekedő partnereikkel!

…hogy mindenki hazaérjen! - hívta fel a figyelmet a Rendőrség honlapján a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek