1 post
Skip to main content

Kimentették a Balatonból a buli után eltűnt 14 éves lányt

2023. július 09.
Letenye Média

Kimentették a Balatonból a buli után eltűnt 14 éves lányt

Civil állampolgárok és a vízimentők segítségével mentettek ki a tóból a rendőrök egy 14 éves budapesti lányt.

Bejelentés érkezett 2023. július 9-én (vasárnap) hajnalban arról, hogy a balatonudvari strandról eltűnt egy 14 éves budapesti lány, aki korábban egy ott megtartott rendezvényen szórakozott.

balaton eletmentes 2023

(Fotó: police.hu)

A ruháit megtalálták a földön, viszont a fiatalnak nyoma veszett. A rendőrség civil állampolgárokkal közösen kezdte meg az eltűnt személy felkutatását. Az adatgyűjtés során felmerült, hogy a lány a vízben tartózkodik.

Később egy emberi fejet észleltek a tóban, így a rendőrök egy, a parton talált csónakkal eredtek a gyermek nyomába, míg a civil személyek úszva és szörfdeszkával igyekeztek segíteni a vízben felbukkanó fiatalnak.

A lány végül felkapaszkodott a szörfdeszkára, amivel megkezdték a partra szállítását. Időközben a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának mentőhajója is a helyszínre érkezett, és a partra vitte a gyermeket, ahol átadták az Országos Mentőszolgálat munkatársainak.

A rendőrök, valamint a vízimentők a mentésben segítő civil személyt is a szárazföldre juttatták - közölte a Rendőrség honlapján vasárnap a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek