1 post
Skip to main content

Házakba tört be a víz Hevesben, két ember vesztette életét

2023. június 09.
Letenye Média

Házakba tört be a víz Hevesben, két ember vesztette életét

A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt Heves vármegyében a tűzoltók huszonegy helyszínen avatkoztak be csütörtök délutántól késő estig.

Mátraderecske, Ostoros, Bodony, Parád, Recsk, Gyöngyösoroszi és Gyöngyöstarján településeken az utcán hömpölygő víz befolyt a pincékbe, kazánházakba, alagsorokba, garázsokba és lakóházakat is veszélyeztetett.

gyongyostarjan halalos esozes 2023

11 hivatásos, 1 önkormányzati és 6 önkéntes tűzoltóegység folyamatosan, házról-házra járva szivattyúkkal távolította el az ingatlanokból a felgyülemlett vizet.

Recsken az önkormányzat alkalmazottjai a megemelkedett Tarna és Balla-patak szintje miatt homokzsákokkal védekeztek a károk ellen, a Hunyadi úton a megemelkedett vízszint és a lemosódott sár miatt 17 ingatlanból 48 embert kellett kitelepíteni.

heves varmegye esozes 2023

A heves esőzések következtében kialakult villámárvíz Gyöngyöstarján településen két embert magával ragadt. Az egyiküket a patakmederből kilépő víz vitte magával, a másikukat pedig egy szerteágazó pincerendszerbe sodorta be a hirtelen lezúduló esővíz. Az eltűnt emberek felkutatását a katasztrófavédelem és a rendőrség helyszínen lévő egységei nagy erőkkel végezték.

A pincében rekedt személyt a katasztrófavédelem fővárosi búvárszolgálatának segítségével, a másik eltűntet a rendőrség hőkamerával felszerelt speciális kereső drónjával sikerült felkutatni. Az egységek mindkét embert átadták a mentőknek, az életüket már nem lehetett megmenteni - közölte honlapján a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. (Fotók: Nagy Csaba tű. fhdgy. - Heves VMKI)


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek