1 post
Skip to main content

Elsodorta a biciklist, majd elhagyta a helyszínt a 78 éves zalai sofőr

2023. május 21.
Letenye Média

Elsodorta a biciklist, majd elhagyta a helyszínt a 78 éves zalai sofőr

2022. június 1-jén a délelőtti órákban Keszthelyen, a Tapolcai úton közlekedett személygépkocsival a helybeli, 78 éves férfi, aki megelőzött egy kerékpárost, azonban az előzés során nem tartott elegendő oldaltávolságot a biciklistől, ezért gépkocsija jobb oldalával elsodorta a kerékpározó sértettet, aki egyensúlyát vesztve az úttestre esett, amitől könnyű sérüléseket is szenvedett.

keszthely kerekparos baleset 2022

(Helyszínelési fotó: Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság)

A vádlott férfi ekkor nem állt meg, kb. 60-80 métert haladt tovább és csak egy másik személygépkocsi hangjelzésére állította le személygépkocsiját, majd ment oda az eszméletlen sértett közelébe.

A vádlott látta, hogy a sértettnek a többi közlekedő nyújt éppen segítséget, ezért további segítségnyújtás, és adatainak hátra hagyása nélkül visszaült az autójába és elhagyta a helyszínt.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat a büntetlen előéletű és a bűnösségét tagadó férfivel szemben, melyben pénzbüntetés kiszabása mellett járművezetéstől eltiltást is indítványozott - tudatta honlapunkkal dr. Jánky Judit, a Zala Vármegyei Főügyészség ügyésze, helyettes szóvivője.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek