1 post
Skip to main content

Hatalmas tűz tombolt Zalaegerszegen, 30 tűzoltó fékezte meg a lángokat

2023. május 07.
Letenye Média

Hatalmas tűz tombolt Zalaegerszegen, 30 tűzoltó fékezte meg a lángokat

Tűz keletkezett egy társasház földszinti lakásában Zalaegerszegen, a Holub József utcában szombaton délután. Mire a város hivatásos tűzoltói a helyszínre értek, a lángok a tetőszerkezetre is átterjedtek.

zalaegerszeg tuz 2023

A helyszínre Pacsáról, Lentiből és Körmendről is érkeztek hivatásos tűzoltók, 11 tűzoltójárművel közel 30 tűzoltó kezdte meg a lángok megfékezését a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett.

zalaegerszeg tuz 2023 2

Az egységek hat vízsugárral és egy létrasugárral, több oldalról támadva, közel három óra megfeszített munka után oltották el a tüzet.

zalaegerszeg tuz 2023 3

Az oltási munkálatok során a rendőrséggel közösen a tűzoltók a társasházakból mintegy harminc embert és két kutyát mentettek ki.

zalaegerszeg tuz 2023 4

Nyolc fő enyhe füstmérgezést szenvedett.

zalaegerszeg tuz 2023 5

A lángok több mint nyolcszáz négyzetméteren pusztítottak, de az egységeknek sikerült megakadályozni, hogy további társasházakra is átterjedjenek - közölte honlapján a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. (Fotók/videó: Kósi Zsolt tűzoltó hadnagy - Zala VMKI és Lóránt Norbert címzetes tűzoltó törzszászlós - Zalaegerszeg HTP)

Információink szerint az épületben egy elektromos rollert töltöttek, és annak valamilyen zárlata okozhatta a zalaegerszegi tüzet.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek