1 post
Skip to main content

Újabb rendőröket vettek őrizetbe korrupciós bűncselekmények miatt

2023. április 17.
Letenye Média

Újabb rendőröket vettek őrizetbe korrupciós bűncselekmények miatt

Az üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folytatott nyomozásban újabb öt határrendész és két civil személy őrizetét rendelték el a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

A megalapozott gyanú lényege szerint a Biharkeresztes Határrendészeti Kirendeltség állományába tartozó határrendészek a szolgálataik során rendszeresen korrupciós bűncselekményeket követtek el azzal, hogy az átkelőhelyen átutazóktól vesztegetési pénzt fogadtak el, majd az összegyűjtött készpénzt a szolgálatot követően egymás között elosztották - írták.

artand hatarrendesz korrupcio 2023

A közlemény szerint az ügyészség a március 7-én tartott bűnügyi akció után hétfőn kilenc helyszínen "újabb összehangolt eljárási cselekményeket folytat, amelynek célja részben bizonyítási eszközök megszerzése, részben pedig vagyonelkobzás alá eső vagyon megtalálása és biztosítása".

Az összehangolt akcióban az ügyészség felkérésére részt vesz a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala, a Készenléti Rendőrség, a Terrorelhárítási Központ, továbbá a Hajdú-Bihar, és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság állománya.

A nyomozás korábbi szakaszában gyanúsítottként kihallgatott személyek közül két fő bűnügyi felügyeletét és további 16 hivatalos személy letartóztatását rendelte el a bíróság, amely utóbbi kényszerintézkedést ügyészi indítványra három hónappal hosszabbított meg a Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsa - zárul az ügyészség közleménye.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek