1 post
Skip to main content

Fiatal nő életéért küzdöttek a NAV-osok

2023. március 28.
Letenye Média

Fiatal nő életéért küzdöttek a NAV-osok

Több méteres kidőlt fa törzse csapódott egy autósra a hétfői szélviharban, akinek életét a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei szolgálat közben segítettek megmenteni. A győri járőrök az 1-es főúton ellenőriztek, amikor a baleset történt és azonnal a súlyosan sérült fiatal nő segítségére siettek.

A NAV három munkatársa azonnali útlezárással biztosította a helyszínt a mentők és a tűzoltók számára az autóút Győr-Moson-Sopron vármegyei szakaszán. Az egyik járőr kézzel hajtogatta ki a roncsolt autó tetejét, majd az eszméletlenül fekvő nő biztonsági övét is kicsatolta, amíg kollégája kábeleket vágott át a gyorsabb mentés érdekében.

nav eletmentes 2023

(Fotó: NAV - Facebook)

A roncson benyúlva az egyik pénzügyőr az ájult, vérző arcú és egyenetlenül lélegző nő fejét szakszerűen rögzítette, miközben a mentőszolgálattal telefonon tartották a kapcsolatot.

Perceken belül megérkeztek a tűzoltók és a mentők is, így közös erővel folytatták az életmentést.

A fiatal sofőrt az újraélesztés után eszméletlenül, de stabil állapotban szállították kórházba.

A NAV Bevetési Igazgatóságának több munkatársa is rendelkezik rendészeti és sérült beteg ellátását segítő, modern képzéssel. A speciális segítségnyújtást a járőrök önként tanulják, hogy rendkívüli helyzetekben is eljárhassanak, segíthessenek, mivel nem csak közúton vagy köztereken, hanem különböző munkaterületeken és gyakran életveszélyes szituációkban is helyt kell állniuk - közölte honlapunkkal kedden Juhászné Prantner Etelka pénzügyőr százados, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatóságának sajtóreferens


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek