1 post
Skip to main content

Kilenc migránst találtak a vámosok egy teherautóban Letenye mellett

2023. március 07.
Letenye Média

Kilenc migránst találtak a vámosok egy teherautóban Letenye mellett

Gyanús építőelemeket találtak egy lengyel teherautóban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai. A különös szendvicspanelek tartalma még Harleyt, a szolgálati kutyát is meglepte.

A teherautó lengyel nemzetiségű sofőrje már nem hagyhatta el az M70-es autópálya csörnyeföldi pihenőjét Olaszország felé, miután a pénzügyőrök átvizsgálták rakományát. A sofőrtől kapott papírok nem tisztázták az áru úticélját, ezért Harleyt is bevetették. Ő ugyan cigaretta- és kábítószerkereső kutya, mégis izgatottságával jelezte gazdájának, hogy valami nem stimmel az építőelemek körül.

m70 autopalya migransok 2023

A pénzügyőrök kilenc illegális bevándorlót találtak a házilag átalakított, egymáshoz rögzített szendvicspanelekben. A sofőrt és „utasait” a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak átadták.

Az utasok a rendőri intézkedéskor sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az embercsempész ellen büntetőeljárást indítottak - közölte honlapunkkal kedden Juhászné Prantner Etelka pénzügyőr százados a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatóságának sajtóreferense. (Fotók: NAV)

m70 autopalya migransok 2023 2


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek