1 post
Skip to main content

Lezárt akta: tiltott szerencsejáték és fegyverek Zalaegerszegen

2023. január 27.
Letenye Média

Lezárt akta: tiltott szerencsejáték és fegyverek Zalaegerszegen

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya két személlyel szemben folytatott büntetőeljárást.
Még 2021-ben a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság birtokába jutott információk szerint egy megyeszékhelyi kocsmában illegálisan üzemeltetnek játékgépeket.

 szerencsejatek

A rendőrök nyomozást indítottak és a büntetőeljárás során beszerzett adatok alapján 2021. január 28-án kutatást tartottak több vendéglátóegységben, és a tulajdonosukhoz köthető több helyi ingatlanban is, mely során játékgépeket, készpénzt, merevlemezeket, valamint engedély nélkül tartott éles lőfegyvereket, és lőszereket is lefoglaltak. Az egyik presszóban a nyerőgépekre egy titkos csapóajtón keresztül megközelíthető rejtett helységben találtak rá az egyenruhások.

zala megye fegyver

A nyomozók a vendéglátóegységek tulajdonosát, egy 50 éves helyi férfit tiltott szerencsejáték szervezése bűntett, valamint lőfegyverrel visszaélés bűntett, az üzemeltetésben számára segítséget nyújtó 58 éves szintén helyi férfit pedig lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek - közölte a Rendőrség honlapján a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság. (Fotók: Rendőrség)


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek