1 post
Skip to main content

Lecsapott az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) Magyarországon

2024. június 25.
Letenye Média

Lecsapott az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) Magyarországon

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) nyomozóival közösen felderítettek egy budapesti telephelyet, ahol Törökországból származó hamisított légfrissítő termékeket találtak.

A közös nemzetközi akcióban az OLAF (Amely vizsgálatot indított az elhíresült lombkorona nélküli lombkorona sétány ügyében is. A Szerk.) koordinálása mellett, a külföldi hatóságok a törökországi gyártás telephelyén is folytattak ellenőrzést.

A budapesti lerakat átvizsgálásakor megközelítőleg 140.000 darab, szakértői vélemény szerint hamisított légfrissítőt találtak, amelynek értéke meghaladta a 120 millió forintot. 

Az ügyben a NAV büntetőeljárást indított ismeretlen tettes ellen iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. 

A higiéniai termékekre elkövetett visszaélések nemcsak az eredeti áru jogtulajdonosának okoznak károkat, hanem a fogyasztók egészségére is veszélyesek, ezért különösen indokolt a hatósági fellépés a hamisított termékeket érintő jogsértések felderítésekor - tudata honlapunkkal kedden Juhászné Prantner Etelka pénzügyőr százados, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bevetési Igazgatóságának sajtóreferense. (Fotók: NAV)

OLAF akcio Budapest 2024 junius 2

OLAF akcio Budapest 2024 junius


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek