1 post
Skip to main content

"Családi üzelmek': 64 kiló drogot találtak náluk a letenyei határon

2024. június 14.
Letenye Média

"Családi üzelmek': 64 kiló drogot találtak náluk a letenyei határon

Még az is lehet, hogy a népszerű amerikai vígjátékot utánozták annak a magyar történetnek a főhősei, akiknek lakóautójában több mint 60 kilogramm marihuánát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei.

Az eset körülményei meglehetősen hasonlítottak a film szövevényes forgatókönyvéhez. Olaszországból érkezett a gépkocsi, amit a pénzügyőrök kockázatelemzés alapján választottak ki ellenőrzésre. A járőröknek feltűnt, hogy a rozoga lakóautó új rendszámot kapott, és az ajtajáról hiányzik a zár, ezért úgy döntöttek, hogy egy biztonságos ellenőrzési ponton alaposan átvizsgálják.

Letenye hataratkelo kabitoszer 2024 junius

A letenyei határátkelőhelyre kísérték a járművet, amiben 3 személy utazott. A lakóautót elsőként Harley, a cigaretta- és kábítószerkereső kutya szimatolta körbe, majd néhány perccel később, már jelzett is a guruló lakójármű oldalsó rekeszénél.

Az egyenruhások összesen 63,97 kg marihuánát találtak az autó különböző tárolóiban.

A pénzügyőrök biztosították a helyszínt, majd az elkövetőket és a kábítószert a további eljárás lefolytatása érdekében átadták a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak - tudatta honlapunkkal Juhászné Prantner Etelka pénzügyőr százados, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatóságának sajtóreferense. (Fotók: NAV Bevetési Igazgatóság)

Letenye hataratkelo kabitoszer 2024 junius 2

Egyiküket letartóztatták

Kábítószer birtoklásának bűntette miatt indítványozta a Zala Vármegyei Főügyészség két férfi és egy nő (Mindhárman budapestiek. A Szerk.) letartóztatását, akik a gyanú szerint 2024. június 10-én 60 kilogramm marihuánát hoztak be Magyarország területére a letenyei határátkelőn, valamint az egyik férfi lakóhelyén is találtak kábítószer gyanús növényi anyagot.

A Zalaegerszegi Járásbíróság nyomozási bírája 2024. június 13. napján a szökés, elrejtőzés, bűnismétlés, illetve a bizonyítási eljárás meghiúsítása, megnehezítése veszélyére tekintettel 30 napra elrendelte annak a gyanúsítottnak a letartóztatását, akinek a lakásán is találtak kábítószert.

A jármű két utasa - egy nő és egy férfi - vonatkozásában az ügyész az indítvány elutasítását kérte, amellyel egyezően döntött a bíróság is, így ők szabadlábon védekezhetnek.

Csak a szabadlábon védekező férfi gyanúsított esetében - védője távolléte miatt - nem jogerős még a döntés - közölte csütörtökön a Letenye Médiával dr. Bartalné dr. Mentes Judit, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek