1 post
Skip to main content

60 kiló marihuánát hoztak be Magyarországra a letenyei határátkelőn

2024. június 13.
Letenye Média

60 kiló marihuánát hoztak be Magyarországra a letenyei határátkelőn

Kábítószer birtoklásának bűntette miatt indítványozta a Nagykanizsai Járási Ügyészség annak a 28 éves budapesti nőnek és két férfi társának a letartóztatását, akik 2024. június 10-én (hétfőn) 60 kg marihuánát hoztak be Magyarország területére a letenyei határátkelőn.

A letartóztatási indítvány szerint 2024. június 10-én 14:30 órakor a NAV munkatársai a letenyei határátkelőn igazoltatták azt a Fiat Ducato típusú lakóautót, mellyel a három terhelt közlekedett és abból lefoglaltak 74 db nylon csomagot, amelyekben kannabisz növény virágzatai voltak.

NAV bevetesi igazgatosag

A csomagok többsége 500 gramm, míg több csomag egy kilogramm tömegű volt. A csomagolások nagy részén olyan matrica volt látható, amelyek vadkender növény levélzetét, illetve virágzatát szimbolizálták.

Az egyik férfi lakóházában történt házkutatás során további 8 csomagban, több mint 7 kg mennyiségű kábítószer gyanús növényi anyag került elő.

A gyanúsítottak büntetlen előéletűek, cselekményüket azonban jelentős mennyiségű kábítószerre követték el, ugyanakkor a lefoglalt mennyiség várhatóan a különösen jelentős mennyiséget is meghaladja.

A kábítószer birtoklás bűntette miatt kiszabható büntetés súlyosságára figyelemmel az ügyészi indítvány szerint fennáll velük szemben a szökés elrejtőzés veszélye.

Ezen túlmenően, mivel két terhelt tagadta a bűncselekmény elkövetését és további bűntársaik, megbízóik felkutatása is folyamatban van, az ügyészség a bizonyítás megnehezítésének, meghiúsításának megakadályozása érdekében is indítványozta letartóztatásukat - közölte honlapunkkal csütörtökön dr. Jánky Judit, a Zala Vármegyei Főügyészség ügyésze, sajtószóvivője.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek