1 post
Skip to main content

Cigaretta a pótkerékből

2024. június 12.
Letenye Média

Cigaretta a pótkerékből

A 34 éves bolgár állampolgárságú férfit 2024. január 3. napján 23:30 órakor igazoltatták az M7-es autópálya csörnyeföldi pihenőhelyén a NAV pénzügyőrei, mert gyanú merült fel arra, hogy angol honosságú, személygépkocsi szállító gépjármű sofőrjeként cigarettát csempészett.

A jármű átvizsgálása során, annak utasterében a bal oldali ülések alól, pótkerékből és kerekekből különböző márkájú dohánytermékek kerültek elő, melyek tulajdonjogát a férfi magáénak vallotta.

Letenye cigarettacsempesz 2023

Az összesen 135 karton bolgár zárjegyes cigaretta, mint jövedéki termék eredetét, és a birtokban tartás jogszerűségét a férfi hitelt érdemlően igazolni nem tudta.

A sofőr azzal a magatartásával, hogy hatósági engedély nélkül olyan jövedéki termékeket szerzett meg és tartott, amelyek után a jövedéki adó és az általános forgalmi adó nem került megfizetésre, a magyar költségvetésnek (jövedéki adó adónemben és általános forgalmi adó adónemben együttesen) összesen 2 201 437 Ft vagyoni hátrányt okozott.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a férfivel szemben költségvetési csalás bűntette miatt emelt vádat - tudatta honlapunkkal dr. Jánky Judit, a Zala Vármegyei Főügyészség ügyésze, sajtószóvivője.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek