1 post
Skip to main content

Lezárt akta: elfogták az amerikai katonás sztori zalai strómanjait

2024. május 24.
Letenye Média

Lezárt akta: elfogták az amerikai katonás sztori zalai strómanjait

A gazdaságvédelmi nyomozók a Mátrix Projekt keretében felderítettek bűncselekményekből származó pénzt eltüntető elkövetőket.

A nyomozás adatai szerint egy 51 éves baki nő két bankszámlájára 2018-ban és 2019-ben több alkalommal és több sértettől érkezett több mint 19 millió forint olyan külföldi nőktől, akikkel a csalók elhitették, hogy arra egy Irakban szolgáló katonának van szüksége, aki még szerelmet is ígért nekik.

amerikai katona atveres

Az elkövető a külföldről érkező összegek egy részét egy nigériai ismerősének továbbította pénzküldő szolgáltatással, valamint átutalással. A pénzből körülbelül 4 millió forintot felvett, és azt saját megélhetésére fordította.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Alosztálya a baki nő, valamint akkori, 53 éves zalaegerszegi élettársa ellen folytatólagosan elkövetett pénzmosás bűntett miatt indított eljárás vizsgálatát befejezte, az iratokat megküldte az ügyészségnek.

Az online térben elkövetett csalások megelőzéséről további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán talál - tudatta a rendőrség honlapján a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek