1 post
Skip to main content

Lopott autóval közlekedési jelzőtáblákat döntött ki egy részeg autós Lentiben

2024. május 21.
Letenye Média

Lopott autóval közlekedési jelzőtáblákat döntött ki egy részeg autós Lentiben

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a szolgálatban lévő állomány 23 főt fogott el, akik közül 17 személyt bűncselekmény elkövetésén értek tetten a hosszú hétvégén.

A zalai járőrök 25 főt állítottak elő, közülük kilencet bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés nyolc esetben történt.

Szabálysértési feljelentéssel 102 alkalommal éltek a zalai rendőrök, helyszíni bírságot 202, míg közigazgatási bírságot 120 alkalommal szabtak ki.

lenti

A kollégáink három engedély nélküli vezetővel szemben intézkedtek.

Egyik esetben május 20-án hajnalban értesítették a rendőrséget, hogy egy ismeretlen jármű Lentiben közlekedési jelzőtáblákat döntött ki. A járőrök az autót Rédicsen próbálták megállítani, de a sofőr továbbhajtott.

A személygépkocsit végül egy parkolóban megtalálták, annak vezetőjét és utasát a közelben elfogták.

Az ellenőrzés során megállapították, hogy a járművet vezető 36 éves reszneki férfit a bíróság korábban eltiltotta a járművezetéstől és a vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott.

Az elkövető egy olyan autóval közlekedett, amit Lentiből egy parkolóból kötött el. A rendőrök őrizetbe vették, és jármű önkényes elvétele, valamint ittas járművezetés vétsége miatt büntetőeljárást indítottak vele szemben - tudatta a rendőrség honlapján kedden a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek