1 post
Skip to main content

Hamis mosószerrel, öblítővel sefteltek

2024. május 06.
Letenye Média

Hamis mosószerrel, öblítővel sefteltek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Mosonmagyaróvár melletti tanyán tetten érték az illegális kereskedelmet.

A NAV Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatóságának munkatársai a Bevetési Igazgatóság járőreivel közösen számolták fel azt az illegális kereskedelmet, ahol hamis tisztítószerek és külföldről származó, zárjegy nélküli cigaretta cserélt gazdát.

hamis Coccolino oblito 2024 majus

Jelenleg még tisztázatlan, hogy illegális cseretevékenységbe, vagy kiskereskedelembe futottak bele a nyomozók, ezt az eljárás későbbi szakaszában fogják vizsgálni.

Annyi azonban biztosan tudható, hogy a seftelés hamis mosószereket, öblítőket, valamint ezekhez tartozó hamisított címkéket és külföldről beszerzett zárjegy nélküli cigarettát érintett, amelyeket egy lakott területtől elzárt, kieső tanyán cseréltek, vagy adtak-vettek az elkövetők.

A rajtaütéskor a pénzügyőrök 455 liter mosószert, 440 liter öblítőt és 288 karton cigarettát foglaltak le. Az előkészítő eljárás során a NAV munkatársai a rendőrséggel is együttműködtek.

A hatóság által lefoglalt termékek vagyoni hátrányt okoztak a jogtulajdonosoknak, ezért a tetten ért kereskedőket a pénzügyi nyomozók üzletszerűen elkövetett iparjogvédelmi jogok megsértése bűntett és költségvetési csalás bűncselekmény miatt gyanúsítottként hallgatják ki - közölte honlapunkkal hétfőn dr. Ihász Tamás pénzügyőr hadnagy, a NAV Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense. (Fotó: NAV)


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek