1 post
Skip to main content

Elf Bart árult, zalai vámosok csaptak le rá

2024. április 15.
Letenye Média

Elf Bart árult, zalai vámosok csaptak le rá

Interneten árulta az ismeretlen eredetű és összetételű, az egészségre fokozottan ártalmas Elf Barokat egy árus, akit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Zala vármegyei munkatársai lepleztek le.

A különböző ízesítésű, illegális elektronikus cigaretták komoly veszélyt jelentenek a fiatalkorúakra, mivel könnyen függőséget, akár nikotinmérgezést is okozhatnak.

Az Elf Bar egyetlen adagjának nikotintartalma 10-20 doboz cigaretta hatóanyagával ér fel, éppen ezért használata különösen veszélyes lehet az egészségre. A NAV továbbra is fokozott figyelmet fordít az árusítók kiszűrésére.

Zala megye Elf Bar 2024

A Zala vármegyei revizorok ezúttal egy közösségi oldal zárt bejegyzései, megosztásai alapján figyeltek fel egy hirdetőre, aki öt nap garanciával kínált különféle aromákkal ízesített Elf Barokat.

A NAV munkatársai a csomagátvételi pontra rendelt küldeményből azonosították a feladót, majd a lakásán házkutatást tartottak. Itt az ágyneműtartóból több karton ismeretlen eredetű Elf Bar került elő.

Az akcióban részt vevő Bevetési Igazgatóság pénzügyőrei lefoglalták az illegálisan forgalmazott termékeket. Az ügyben adószám nélkül végzett gazdasági tevékenység és jövedéki jogsértés miatt indult eljárás.

Nem érdemes kockáztatni a dohánytermékek illegális árusításával, ugyanis az adózási és jövedéki szabályok megsértése miatt kiszabott NAV-bírság mellett az engedély nélküli dohánytermék-értékesítésért a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága 1 millió forinttól 50 millió forintig terjedő bírsággal sújtja a magánszemély eladót - közölte honlapunkkal hétfőn a NAV. (Fotó/videó: nav.gov.hu médiaszerver)


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek