1 post
Skip to main content

Gyilkosság: újabb emberi maradványok kerültek elő Zalaegerszegen

2024. március 28.
Letenye Média

Gyilkosság: újabb emberi maradványok kerültek elő Zalaegerszegen

Már letartóztatásban van az a 49 éves zalaegerszegi férfi, aki úgy megverte élettársát – akit a rendőrök még nem azonosítottak –, hogy az belehalt sérüléseibe. Az elkövető megpróbálta elégetni, végül feldarabolta, és elásta áldozatát. Sajtótájékoztatón számoltak be az ügy részleteiről a rendőrök.

Ahogy arról már közel egy hónapja beszámoltunk, elásott holttestet találtak Zalaegerszegen, a volt szennyvíztelep területén. A rendőrök három órán belül kinyomozták, hogy két férfi szóváltásba keveredett egy ismerőssel, akit megrugdostak, kézzel és egy hosszabb fadarabbal többször megütöttek. Belehalt sérüléseibe, majd az elkövetők elásták a holttestet.

Zalaegerszeg gyilkossag 2024 4

Az eljárás keretében tetemkereső kutyával terepkutatást tartottak a rendőrök a Zala réten és a volt szennyvíztelep környékén, ahol március 19-én délután újabb emberi maradványokat találtak.

A helyszíni szemlét követően a nyomozók azonosították azt, aki összefüggésbe hozható a bűncselekmény elkövetésével.

A gyanú szerint a 49 éves férfi tavaly ősszel féltékenységből megütötte, megrugdosta élettársát, aki belehalt sérüléseibe. Ezt követően pokrócokat és matracot tett az elhunytra, és felgyújtotta.

Zalaegerszeg gyilkossag 2024 2

Zalaegerszeg gyilkossag 2024 3

Mivel nem sikerült elégetnie, a Zala folyóba dobta a testet. Azonban a víz nem vitte el, ezért újra plédekbe csomagolta és meggyújtotta, több órán keresztül égette. Végül a maradványokat egy recés késsel feldarabolta, beletette egy bevásárlótáskába és elásta.

Az áldozat azonosítása még folyamatban van.

A rendőrök elfogták a 49 éves helyi férfit, és halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A bíróság elrendelte letartóztatását.

A bűnügy részleteiről sajtótájékoztató keretében számolt be a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője, Vizlendvay József r. őrnagy és helyettese, Séfer József r. alezredes - közölte a Rendőrség honlapján csütörtökön a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek