1 post
Skip to main content

Gyilkosság Zalaegerszegen: 4 hónappal a bántalmazás után az elásott holttest vezetett az elkövetők nyomára

2024. március 07.
Letenye Média

Gyilkosság Zalaegerszegen: 4 hónappal a bántalmazás után az elásott holttest vezetett az elkövetők nyomára

A Zala Vármegyei Főügyészség halált okozó testi sértés bűntette miatt indítványozta annak a két zalai férfinek a letartóztatását, akik a nyomozás jelenlegi adatai szerint 2023 novemberében Zalaegerszegen, az egykori szennyvíztelep területén, harmadik társukkal közösen egy veszekedés során, ittas állapotban halálra verték hajléktalan ismerősüket.

A letartóztatási indítvány szerint a 21 éves zalaegerszegi és egy 32 éves környékbeli férfi harmadik – ezidáig ismeretlen helyen tartózkodó - társukkal a vármegyeszékhely kietlen részén lévő, volt szennyvíztelep területén összeszólalkozott hajléktalan férfi ismerősükkel, akit mindhárman bántalmazni kezdtek, több alkalommal megütötték, többször megrúgták és megtaposták őt. Az egyik bántalmazó egy kb. 120 cm hosszú 5-10 cm széles fa deszkával több alkalommal megütötte a sértett fejét és testét. 

Zalaegerszeg gyilkossag 2024

(Fotó: Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság)

A sértett a bordáit és tüdejét ért súlyos bántalmazás miatt, légzési-keringési elégtelenség következtében a helyszínen elhunyt.

A sértett halálát észlelve a még mindig ittas állapotban lévő támadók a Vízmű telep melletti területen elásták a sértett holttestét. Az elásott holttestet egy hajléktalan személy bejelentése alapján a rendőrség 2024. március 4-én a kora esti órákban találta meg, majd néhány órán belül a tettesek nyomára akadt. 

A bűncselekmény elkövetése miatt őrizetbe vett két személy letartóztatása iránt a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság tett előterjesztést. Ismeretlen helyen tartózkodó harmadik társukat elfogatóparancs útján még keresik.  

Az előterjesztést megalapozottnak tartva a Zala Vármegyei Főügyészség – az élet elleni bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és az elkövetők személyi körülményeire is figyelemmel - a szökés elrejtőzés veszélyére, a bizonyítás veszélyeztetésére, illetve a bűnismétlés veszélyére hivatkozva indítványt tett mindkét férfi letartóztatására.

Az ügyészi indítványról a Zalaegerszegi Járásbíróság nyomozási bírája mai napon 13.00 órakor fog dönteni - közölte honlapunkkal csütörtökön a Zala Vármegyei Főügyészség.

Frissítés

Halált okozó testi sértés bűntette miatt indítványozta a Zala Vármegyei Főügyészség két férfi letartóztatását, akik a gyanú szerint 2023. november közepén úgy összeszólalkoztak ismerősükkel és olyan súlyosan bántalmaztak, hogy a férfi belehalt sérüléseibe.

A Zalaegerszegi Járásbíróság nyomozási bírája 2024. március 7. napján 30 napra elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítése veszélyére tekintettel.

A gyanúsítottak és a védőik fellebbeztek, így a végzés nem jogerős - közölte honlapunkkal szintén csütörtökön dr. Bartalné dr. Mentes Judit, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.

 


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek