1 post
Skip to main content

Zugkocsmát rohantak le a hatóságok

2024. február 20.
Letenye Média

Zugkocsmát rohantak le a hatóságok

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Heves vármegyei adóellenőrei és Bevetési Igazgatóságának (BEVIG) munkatársai a kormányhivatallal közösen, kockázatelemzés alapján ellenőriztek egy illegálisan működő italboltot. Kikapcsolt pénztárgép, kétes eredetű italok, a higiénia teljes hiánya: a hatóságok szinte csak szabálytalanságot találtak az „üzletben”.

NAV zugkocsma 2024 2

A NAV a rendelkezésre álló adatok kockázatelemzése után figyelt fel a zugkocsmára, ahol palackozott alkohol mellett kimért italokat is árultak. Az előzetes adatgyűjtés és megfigyelés után a hatóságok a helyszíni ellenőrzés mellett döntöttek, mivel erős volt a gyanú, hogy a „kocsmabolt” nem szabályosan működik, bevételeit eltitkolja.

A helyszínen a revizorok a pénztárgépet kikapcsolt állapotban találták, az előző zárószalag még a gépben volt. Kiderült, hogy a napi nyitás sem történt meg, pedig az előzetes megfigyelés szerint aznap több vásárló is megfordult az italboltban, a kassza tartalma pedig köszönőviszonyban sem volt a pénztárgép adataival.

A BEVIG járőrei a lakóingatlanból átalakított söntésben bontott üvegeket, használt poharakat, párnákkal fedett kocsmai padokat találtak, ami arra utalt, hogy az italt nemcsak palackozva, hanem kimérve is árulták a tulajok. A melléképületek átvizsgálásakor összesen 24 liter zárjegy nélküli, igazolatlan eredetű, vélelmezhetően házilag készített párlatot foglaltak le.

NAV zugkocsma 2024

A helyszínen a kormányhivatal szakemberei súlyos higiéniai szabálytalanságokat állapították meg, a használt poharakat például egy fertőtlenítőszer nélküli, hidegvizes lavórban mosták el. Az ellenőrzésben részt vevő járási főállatorvos ellenőrizte a járványügyi, higiéniai, élelmiszer-biztonsági és élelmiszer-minőségi előírások betartását, valamint az élelmiszerek tárolásának módját is.

A zugkocsma üzemeltetője a pénztárgép szabálytalan üzemeltetése miatt mulasztási, az élelmiszer-biztonsági követelmények megsértése miatt élelmiszer-ellenőrzési, az adózatlan alkoholtermékek birtoklása és értékesítése miatt pedig jövedéki bírságra számíthat - közölte kedden a NAV Heves Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága. (Forrás és fotók: nav.gov.hu médiaszerver)


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek