1 post
Skip to main content

Állam elleni bűncselekmény gyanúja miatt letartóztatás Zalában

2024. január 25.
Letenye Média

Állam elleni bűncselekmény gyanúja miatt letartóztatás Zalában

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség 2024. január 25. napján alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló előkészület bűntette miatt kezdeményezte három gyanúsított letartóztatását.

A Zalaegerszegi Járásbíróság nyomozási bírája ugyanezen a napon helyt adva az ügyészi indítványnak a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés, illetve a megkezdett cselekmény folytatása, valamint a bizonyítás megnehezítése veszélyére tekintettel 30 napra elrendelte mindhárom férfi letartóztatását.

fegyveres puccskiserlet Magyarorszag 2

(Fotó: Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda)

A nyomozási bíró két gyanúsítottat a Zalaegerszegi Járásbíróságon, a harmadik férfit külső helyszínen hallgatta meg, s az ő esetében a letartóztatás Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) történő végrehajtását rendelte el.

A tárgyalóteremben a két gyanúsított tudomásul vette a döntést, a védőik három napot tartottak fenn, a harmadik gyanúsított és védője fellebbeztek a szabadlábra helyezés érdekében - közölte honlapunkkal csütörtökön Balog Eszter, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtótitkára.

A rendőrség szerint fegyveres szkíta csoport készült hatalomátvételre, az egyik lekapcsolt férfi Kötő Gyula, aki nemrég még a Mi Hazánk Mozgalom nagykanizsai vezetője volt - írta a 24.hu.

Előzmények itt: Fegyveres puccsra készültek: TEK akció Murakeresztúron is.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek