1 post
Skip to main content

Több mint ezer, hamis láncfűrészt foglaltak le Zalában

2023. december 26.
Letenye Média

Több mint ezer, hamis láncfűrészt foglaltak le Zalában

Vámellenőrzéskor bukott meg az a csalárd importőr, aki több mint ezer, hamis „STIHL” láncfűrészt próbált az Európai Unió területére csempészni.

A NAV, vámellenőrzéseikor különös figyelmet fordít a hamisítványok forgalomba kerülésének megakadályozására, mert az ilyen áruk, jellemzően nem felelnek meg a biztonsági és fogyasztóvédelmi követelményeknek, veszélyeztethetik testi épségünket, egészségünket és biztonságunkat.

hamis lancfuresz 2023

(Fotó: nav.gov.hu médiaszerver)

A NAV Zala Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága pénzügyőrei Kínából származó áruk között elrejtve, mintegy ezeregyszáz, „STIHL” védjegyre hasonlító láncfűrészt találtak. A vámosok figyelmét az keltette fel, hogy a termékek a gyártó egy régebbi szériájához hasonlítottak, amit ma már nem forgalmaznak.

A láncfűrészeket a szakértők is alaposan szemügyre vették, és megállapították, hogy azok silány minőségű hamisítványok, amiket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hoztak volna forgalomba.

A jogtulajdonostól kapott információk szerint, az áruk mennyisége alapján ez volt az év második legnagyobb felderítése az Európai Unióban.

A hamisított termékek forgalmazásának megakadályozása a gyártók számára is különösen fontos, hiszen a védjegyhez társított minőség csorbítása számukra is jelentős kárt okoz, amellett, hogy a vásárlókra nézve biztonsági kockázatot is jelenthet.

A jogtulajdonos kérte a hamisítványok megsemmisítését, az okozott vagyoni hátrány megközelíti a 250 millió forintot - közölte a NAV.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek