1 post
Skip to main content

TOP 50-es szökevényt fogtak el Zalában

2023. december 21.
Letenye Média

TOP 50-es szökevényt fogtak el Zalában

Egy kényszerítés miatt többéves szabadságvesztésre ítélt 53 éves férfira a Zala vármegyei felderítők és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) célkörözési fejvadászai közösen találtak rá.

Nem kis meglepetést okoztak a helyieknek a rendőrök Szentpéterúron, amikor december 20-án hajnalban elfogták O. Ernőt.

Zala megye rendorseg kommando

(A fotó illusztráció)

Az 53 éves férfi ellen a Zalaegerszegi Törvényszék BV. csoportja adott ki október közepén elfogatóparancsot, miután kényszerítés miatt többéves börtönbüntetésre ítélték, de ő ahelyett, hogy bevonult volna a bv-be, elmenekült.

Két hónapos keresést követően a KR NNI Bűnügyi Szolgálat Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési Osztálya hajtóvadászatba kezdett, és a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának munkatársaival közösen azonosították a férfi vélt tartózkodási helyét.

Az biztos volt, hogy a zalai faluban bujkál, de az nem, hogy pontosan melyik házban. Így a nyomozók és a felderítők a helyi MEKTA-egységgel, valamint a KR bevetési egységeivel és a Bevetést Támogató Osztály munkatársaival közösen több lakóingatlanba kopogtattak be egyszerre. Az esetleges menekülési útvonalak miatt még a faluból kivezető utakat is lezárták.

A körözött férfi első felszólításra kijött az egyik házból, és látva a rendőri erőket nem is próbálkozott az ellenállással. Az intézkedés során végig együttműködő volt. Miután a rendőrök megbilincselték, a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra állították elő, onnan szállították át a Zala Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe - közölte a Rendőrség honlapján csütörtökön a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek