1 post
Skip to main content

Zalaegerszegi műszaki áruház falát bontották meg a tolvajok

2023. december 01.
Letenye Média

Zalaegerszegi műszaki áruház falát bontották meg a tolvajok

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya befejezte a nyomozást a műszaki boltok kifosztására szakosodott bűnbanda ügyében.

Ahogy arról korábban hírt adtunk, a rendőrségre 2021. október 1-én érkezett bejelentés arról, hogy az éj leple alatt Zalaegerszegen egy műszaki áruház hátsó falát ismeretlen elkövetők kibontották, és onnan okostelefonokat, laptopot, táblagépeket és más elektronikai készülékeket vittek el megközelítőleg 38 millió forint értékben.

Zalaegerszeg aruhaz betores falbontas 2021

A zalai nyomozók széles körű adatgyűjtésbe kezdtek, és nemzetközi szervek közreműködésével azonosították a feltételezett tetteseket, akik, mint kiderült, több európai országban is követtek el hasonló módszerrel bűncselekményeket.

A bűnbandát a román rendőrség bevonásával 2022. december 6-án fogták el Romániában.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a 28, 36 és 45 éves román állampolgárságú férfiakkal szemben.

A nyomozók az ügy vizsgálatát befejezték, és az iratokat vádemelés céljából megküldték a Zalaegerszegi Járási Ügyészségnek - közölte a Rendőrség honlapján pénteken a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek