1 post
Skip to main content

A környéki jegyek és bérletek segítik az agglomerációban élők utazását

2023. november 16.
Letenye Média

A környéki jegyek és bérletek segítik az agglomerációban élők utazását

(x) A főváros környékén lakók többsége munkahely vagy iskola elérése érdekében ingázik napi rendszerességgel Budapestre. Nagy részük ehhez a BKK járatait veszi igénybe. Számukra új lehetőség, hogy a környéki jegyek és bérletek már mobil applikáció segítségével is megválthatóak. 

Milyen környéki bérletek között választhatnak az utazók?

Minden ilyen típusú bérlet csak bizonyos agglomerációs települések irányába használható. Ezek a következők: Budakeszi, Budaörs, Diósd, Gyál, Nagykovácsi, Pécel, Szigetszentmiklós, Solymár és Törökbálint. Az itt élők a napi bejáráshoz szükséges bérleteiket ezentúl a VoxPay alkalmazás segítségével is meg tudják vásárolni. 

A környéki helyi bérlet a feltüntetett település közigazgatási határán belül érvényes a környéki autóbuszokra. Ennek a típusnak létezik nyugdíjasok és diákok számára kidolgozott változata is. A környéki 5 km bérlet az adott település 5 km-es határán belül és Budapest között használható a Budapesten belüli első megállóig. Fontos tudni, hogy ez a bérlettípus Törökbálintra nem váltható. A környéki 5 km bérlet teljes árban és 90%-os kedvezménnyel egyaránt megvásárolható.

A környéki 10 km bérlet a feltüntetett település 10 km-es határán belül és Budapest között használható a Budapesten belüli első megállóig a környéki autóbuszokra. E bérlet helyett 2023 május 1-től a Pest Vármegye bérlet és az országbérlet is használható.

mobiltelefon fiu

Környéki jegy és a Dél-Budai Zónabérlet is jó megoldás lehet

A bérletekkel ellentétben eseti utazásokhoz érdemes a környéki helyközi vonaljegyet megvásárolni, ami a településen lévő végállomás és Budapest határán belüli első megálló között érvényes. Elérhető teljes árban, 50%-os és 90%-os kedvezménnyel is. 

Létezik még a Dél-Buda Zónabérlet 10 km, ami Budakeszi, Budaörs, Diósd, Törökbálint települések és Budapest közötti utazásokhoz használható fel a Budapesten belüli első megállóig. Elérhető teljes árban és 90%-os kedvezménnyel is.

Bérletvásárlás gyorsan és egyszerűen

A fentiekből látható, hogy a BKK sok bérletfajtát dolgozott ki az agglomerációban élők számára. Igaz, ez elsősorban a budai oldalon lévő települések lakóit szolgálja ki. A VoxPay alkalmazás használatával ezeket a jegy- és bérlettípusokat gyorsan és könnyen megvásárolhatod. Ehhez az app letöltése után regisztrálnod kell, majd feltölteni az egyenleged és máris megjelenik a telefonodon az összes BKK jegy- és bérlettípus, amiből utazási szokásaid és szükségleteid alapján veheted meg a számodra legmegfelelőbbet.

Az sem mellékes szempont, hogy mindezt sorban állás nélkül, akár kedvenc fotelod kényelméből teheted meg. Ha pedig a BKK járatairól át kell ülni az autódba, a VoxPay a fővárosi parkolásban és az autópályadíj-fizetésben is a segítségedre van.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek