1 post
Skip to main content

Utazás Egyiptomba: 5 dolog, amire feltétlen figyelj!

2023. július 31.
Letenye Média

Utazás Egyiptomba: 5 dolog, amire feltétlen figyelj!

(x) Ha még nem jártál Egyiptomban, de fontolgatod, ez a cikk neked szól! Az utazás és a pihenés fontos szerepet játszik a dolgos hétköznapokban, hiszen, ha nincs kikapcsolódás, nehezebb a munka is. Egyiptom egy kiváló úti cél lehet, ha aktívan töltenéd a feltöltődésre szánt napjaidat. Csodás történelmi öröksége és lélegzetelállító tájai miatt kihagyhatatlan célpont azok számára, akik szeretnék egy új kultúra felfedezésével tölteni a vakációt!

Miért szeretik az emberek Egyiptomot?

Egyiptom évezredes történelme, lenyűgöző piramisai és a Nílus folyó festői tájai miatt az egyik legkedveltebb úti cél a turisták körében. A fáraók birodalma számos csodálatos helyszínt kínál: a Gízai piramisok, Luxor és a Karnaki templom, vagy a Királyok Völgye. Gazdag természeti kincsei és ősi történelmi jelentősége miatt a világ minden tájáról érkeznek turisták a transzkontinentális országba, hiszen a látnivalók végeláthatatlan sora mindig meg tudja lepni az ide látogatókat.

egyiptom

Veszélyes-e Egyiptom a turisták számára?

Egyiptomban általában barátságosak és vendégszeretőek az emberek, de mint minden országban, itt is vannak olyan helyek, amelyeket érdemes elkerülni. Bizonyos óvintézkedéseket célszerű betartanod, ha az országba utazol. Ne mutass túl feltűnően értékes tárgyakat, de érdemes egy kisebb méretű széfet is beszerezned, hogy biztonságban tudd a szálláson a legértékesebb holmijaidat. Érdemes továbbá a sötét, kevésbé forgalmas helyeket kerülni éjszaka.

Kell-e valamilyen védőoltás, ha Egyiptomba utazol?

Mindig érdemes utánajárni a célszervezet ország egészségügyi feltételeinek és az esetleges járványhelyzeteknek. Járj utána, hogy milyen oltásokra van aktuálisan szükség, például sárgaláz, tífusz vagy hepatitis A ellen. Erre is feltétlen figyeljél az egyiptomi utazásod előtt! Fontos emellett az is, hogy csak palackozott vizet igyál, valamint gondoskodj a napvédelemről, hogy elkerüld a leégést. Ha állandó gyógyszert szedsz, gondoskodj az utánpótlásról, hiszen Egyiptomban más az egészségügyi rendszer, mint Magyarországon.

Milyen iratok kellenek, ha Egyiptomba utazunk?

Az utazás előtt győződj meg róla, hogy érvényes-e az útleveled, melynek lejárati dátuma az utazás visszaútjáig érvényes kell, hogy legyen. Az Egyiptomba utazó turisták számára az elektronikus útlevél (e-passport) is ajánlott, mivel ez megkönnyíti az országba való belépést és kilépést. A magyar állampolgároknak szükségük van vízumra is az egyiptomi határ átlépéséhez. Jelenleg 25 USD-ért válthatsz vízumot. A dokumentumot igénylését már a foglalást követően érdemes megkezdeni.

Mennyi pénzt és milyen ruhákat vigyünk magunkkal, ha Egyiptomba utazunk?

Egyiptomban az ország turisták által gyakran látogatott részein elfogadott a hitelkártyás fizetés, de ajánlott készpénzt is magadnál tartani. Hogy elkerüld a hamis papírpénzt, válts mindig hivatalos pénzváltónál egyiptomi fontot. Az öltözködésre vonatkozóan vedd figyelembe a helyi szokásokat és vallási szertartásokat. A meleg éghajlat miatt könnyű, laza viseletet ajánlott viselni, de látogatás esetén templomokban és műemlékeknél visszafogottabb ruházatot válassz!

Egyiptom az izgalmas kulturális és természeti látnivalók paradicsoma. Mielőtt elindulsz, járj utána az aktuális politikai helyzetnek, az egészségügyi feltételeknek, a szükséges utazási dokumentumoknak és az öltözködési szokásoknak. A megfelelő előkészületekkel gondtalanul élvezheted Egyiptom varázslatos világát, és életreszóló élményekkel gazdagodhatsz!


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek