1 post
Skip to main content

Amerika első kiállítási macskája, a Maine Coon

2023. november 21.
Letenye Média

Amerika első kiállítási macskája, a Maine Coon

(x) Ha igazán gyönyörűséges macskát szeretnél, akkor kiváló választás lehet a Maine Coon fajta. Nagyon barátságos természetű és jó alkalmazkodóképességgel megáldott teremtmény. Ráadásul még a szőre is gyönyörűséges. Emellett pedig még az egészségével sincs túl sok gond.

Minőségi tápokkal etesd

Ha gondos macskagazdi vagy, akkor biztosan számodra is nagyon fontos, hogy milyen ételekkel kényezteted kicsi vagy nagy kedvencedet. A Falatozoo.hu állateledel webáruház macskatápjai között kiváló minőségű termékek között válogathatsz. A Maine Coon cicák számára persze a nedves eledelek is szóba jöhetnek, hiszen ha a pocakjukról van szó, egyből kiderül, hogy ők is igazi ínyencek. Nekik is nagyon sok fehérjére és kevés szénhidrátra van szükségük ahhoz, hogy a kiegyensúlyozott étrendet sok-sok dorombolással hálálják majd meg. Ezt az említett oldalon kapható eledelekkel könnyedén megoldhatod.

maine coon macska

Eredete máig nem teljesen tisztázott

Nagyon sokféle eredettörténetet lehet hallani a Maine Coon cicákkal kapcsolatban. Még azt is rebesgetik, hogy a macska és a mosómedve keresztezéséből származhatnak. De ez persze biológiai szempontból tökéletesen kizárható. Nagyon hasonlít a norvég erdei macskára is, de származását az USA-beli Maine államhoz kötik. De hallani arról is, hogy ezeket az impozáns bársonytalpúakat patkány- és egérfogóként alkalmazták a bevándorlók hajóin, és egykor így utaztak be Amerikába. 

Persze nem lehet elvitatni, hogy a Maine Coonok igazán nagyon kedves, intelligens és társaságkedvelő állatok. Megjelenésük impozáns: széles mellkassal, igazán hosszú és izmos, szögletes alakú testtel bírnak. Nagy és hegyes füleik végén jellegzetes szőrcsomó nő. Bundájuk vízálló, tele sűrű aljszőrzettel és nagyon erős fedőszőrrel. Farkuk csalfán bozontos és hosszuk körülbelül a testhosszukkal megegyező. Persze a fiú macsekok nagyobbak, átlagos súlyuk elérheti a 6-8 kilót, a lányoké pedig az 5 kilót. A Maine Coon cicák tényleg rászolgáltak a bársonytalpú elnevezésre, mert mancsaik kerekek, s rajtuk szőrpamacsok találhatóak.

Nagyon kedves, társaságkedvelő fajta

Ha olyan macskapajtásra vágysz, ami jól láthatóan és hallhatóan kifejezi a világról alkotott véleményét, akkor a Maine Coon való neked. A “bőbeszédű macska” az egyik gyakori ráaggatott név, hiszen szereti magára felhívni a figyelmet édes dorombolással és gyakori nyávogással szinte egész álló nap. Igazán barátságos és kedves, állatokkal és emberekkel is könnyen teremt kapcsolatot.

Legyél bár otthon ülő vagy mozgékony, egy Maine Coon remek társad lehet. Csak ügyelj arra, hogy macska lakótársad mindig kitombolhassa magát, azaz sokat mozoghasson. Több törődést igényel más fajtáknál, de szeretetével, ragaszkodásával és barátságos természetével nagyon sok örömteli napban lehet részed vele. Igazítsd a méreteihez a felszereléseit, fáraszd le szellemileg is, és tápláld egészségesen!


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek