1 post
Skip to main content

Hatékony tippek rezsicsökkentéshez

2023. november 20.
Letenye Média

Hatékony tippek rezsicsökkentéshez

(x) A rezsicsökkentés szabályainak módosulása nyomán rengetegen kezdtek el spórolásról beszélni. Ha szeretné, hogy a hónap végén minél több maradjon a pénztárcájában, akkor célszerű megfogadni, néhány hatékony tippet!

A Genertel Biztosító lakástippjei nagy segítséget nyújtanak abban, hogy otthonunk még kényelmesebb, praktikusabb legyen.

A rezsicsökkentés alapja: a hőszigetelés

Hiába a megfelelő fűtés,ha otthonunkból több ponton elszökik a hő. Optimális hőszigetelés nélkül gyakorlatilag az udvart és az utcát fűtjük, ami rendkívül költséges mulatság. A hőszigetelésbe a jól szigetelő nyílászárók is beletartoznak. Az ablakok és ajtók ezen tulajdonságát könnyen le lehet ellenőrizni egy egyszerű módszerrel. Ha a nyílászáró előtt állunk és érezzük a hideg fuvallatot, esetleg süvítő hangot is hallunk, akkor az egyértelmű jele annak, hogy nem jól szigetel.

Régi típusok esetén ez általános probléma, így ha eljött az ideje, akkor nem árt, ha kicseréltetjük őket, legalábbis azokat, melyek nagyon rossz állapotban vannak. Költséges beruházásnak tűnhet, de hosszútávon nagyon sokat spórolhatunk vele.

rezsicsokkentes kulfold

Hagyományos helyett LED izzó

Ha már a cserénél tartunk, nemcsak a nyílászárókat, hanem az izzókat is célszerű modernebb, takarékosabb típussal helyettesíteni. A LED típusok nagy előnye, hogy a hagyományos fényforrásokhoz képest sokkal hosszabb élettartammal rendelkeznek és alacsonyabb a fogyasztásuk. Így nemcsak a rezsicsökkentés szempontjából bizonyulnak jó választásnak, hanem a környezetvédelem tekintetében is.

Húzzuk ki azokat a töltőket, melyek épp nincsenek használatban!

Ez az egyik legegyszerűbb módszer, hogy csökkentsük fogyasztásunkat. Sokan nincsenek vele tisztában, hogy azok a töltők is áramot fogyasztanak, melyek be vannak dugva a hálózatba, azonban éppen nem használjuk őket. Emiatt nem csupán vihar esetén célszerű kihúzni őket, hanem akkor is, ha nem használjuk őket, mivel így csökkenthetjük az áramfogyasztást.

Klímahasználat költséghatékony módon

Az elmúlt évek tapasztalatai egyértelműen azt mutatják, hogy a klímaberendezés egyre nagyobb népszerűségnek örvend, különösen, hogy egyre forróbbak a nyarak. A légkondicionálót azonban gazdaságosan is lehet használni, mégpedig úgy, hogy már reggel elindítjuk kisebb fokozaton. 

Ez sokkal költséghatékonyabb, mintha naponta többször beindítanánk, hogy a felforrósodott lakást lehűtse. Emellett arról sem szabad megfeledkezni, hogy évente egyszer meg kell tisztítani, hogy a készülék fogyasztása ne legyen kiugró, valamint az egészségünkre se jelentsen veszélyt. Ezt jobb szakemberre bízni, mint saját kezűleg nekiesni a gépnek, melyben akár kárt is tehetünk a megfelelő szaktudás nélkül, valamint a garanciát is elveszíthetjük rá.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek