1 post
Skip to main content

A logisztika a hatékonyság és versenyképesség kulcsa

2023. szeptember 16.
Letenye Média

A logisztika a hatékonyság és versenyképesség kulcsa

(x) A megfelelő szervezettség és anyagmozgatás a logisztika területén modern világunkban kritikus fontosságú a globális méretű és folyamatos működéshez. A logisztika a vállalkozások életében is kulcskérdés, hiszen a hatékony ellátási lánc nélkül a kiadások emelkedhetnek.

Az anyagmozgatás, mérés és raktározás területén felhasználható termékek széles köre segítheti a megfelelő logisztikai folyamatok kialakítását. Az ILMARKET.HU kínálatában kapható alumínium termékek például hasznosnak bizonyulhatnak a raktárakban, üzemcsarnokokban elhelyezett áruk, munkaeszközök organizált tárolására. A könnyű súlyú eszközök praktikusak és jól használhatóak ipari környezetben.

ilmarket.hu termekek

A logisztikai folyamatokról

A jól szervezett logisztika biztosítja többek között az iparban tevékenykedő vállalkozások számára, hogy költséghatékonyan, időveszteség nélkül kezeljék az alapanyagokat és a késztermékeket egyaránt. A készletezés kritikus terület, hiszen enélkül felgyűlhetnek a raktárban a készletek, ezzel pedig a cégnek jelentős költségei keletkezhetnek.

Ahhoz, hogy a termelés folyamatos legyen, az alapanyagok megfelelő raktározása is elengedhetetlen. A strukturáltan elhelyezett nyersanyag segítheti a kollégák munkáját, így ugyanis időveszteség nélkül megtalálhatóak az éppen szükséges eszközök, alkatrészek. A tárolásra többféle megoldást vehetnek igénybe, az alumíniumból készült szerkezetek népszerűek a vállalkozások körében.

Alumínium termékek

Könnyű és mégis tartós elemek állíthatóak elő alumíniumból. Ezen anyag felhasználásával készülhetnek különböző méretű dobozok, tárolórekeszek, melyekben a fém alapanyagú tárgyak is elhelyezhetőek. Az alumínium korrózióálló anyag, így a kültéren történő tárolásra is megfelelő, illetve olyan helyeken, ahol a hideg, vegyi anyagok vagy nedvesség jelenléte jellemző.

Akár raklapok is készülhetnek alumíniumból, melyek teherbírása változó, 500 kg-tól 1000 kg terhelhetőségig különbözőek. A csúszótalpas vagy saroklábas raklap egyaránt előállítható alumíniumból. Nem rozsdásodó anyag, elég masszív ahhoz, hogy figyelemfelkeltés mellett elválasztó elemként is funkcionáljon.

További alumínium eszközök

Miután a nedvességet jól bírja az alumínium, így rengeteg lehetőséget biztosít arra, hogy kültéren alkalmazzák. A strapabíró anyagból készülhet sátorváz, melynek magassága ugyan meghatározott, kb. 2 méteres, azonban a szélessége és hosszúsága szinte bármekkora lehet. Előtetővel és teleszkóppal kiegészített sátort jól használhatunk vásárokon, bemutatókon, de a boltok parkolójában ideiglenes árusítóhelyként is funkcionálhat.

A parkolás problémája szinte már minden vállalkozást érint. Nehéz ugyanis behatárolni azt a területet, ahová kollégáink és a hozzánk érkezők autóikkal leparkolhatnak. A helyek megtartásához alkalmazhatunk alumíniumból készült parkolásgátló eszközöket, melyeket lakattal vagy manuális sorompóval is kiegészíthetünk.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek