1 post
Skip to main content

Online intézhető cégügyek - gyorsan, okosan

2023. július 31.
Letenye Média

Online intézhető cégügyek - gyorsan, okosan

(x) Az idő pénz! - tartja a mondás, és ez abszolút megállja a helyét napjainkban is. Különösképpen igaz ez olyan vállalkozások esetében, amelyek kis létszámmal dolgoznak, hiszen ebben az esetben is sokféle feladat vár elintézésre.

Mindeközben az ügyvezető munkája sokkal többet ér olyankor, amikor nem a cégügyek és a munkaügyek kötik le az energiáit, hanem a kreatív, illetve stratégiai feladatokra koncentrálhat. Hogyan segíthetünk ezen a problémán?

alairas

Válasszunk rugalmas és gyors megoldásokat!

Az Alex, Magyarország első legaltech szolgáltatása használatával online intézhetjük a cégügyeket, valamint számos olyan munkaügyi feladatot is, amelyekkel muszáj foglalkozni. Az online jogi szolgáltatás kiváló megoldást jelent sztenderd ügyek gyors rendezéséhez, amely során még személyes találkozásra sincs szükség. Ez az egyik oka annak is, hogy rendkívül gyors, hiszen nem kell senkire várni, időpontot egyeztetni, illetve egy ügyvédet felkeresni az irodájában.

A rugalmasság abban is megnyilvánul, hogy egy gyors regisztrációt követően gyakorlatilag bárhonnan intézkedhetünk, legyen az a kanapé a nappaliban vagy az irodánk. Még időben sem vagyunk korlátozva, abból a szempontból sem, hogy nem okoz gondot, ha nincs egyetlen alkalommal egyszerre elegendő időnk a teljes ügymeneten végigmenni. A félbehagyott feladatokat ugyanis pontosan ott folytathatjuk, ahol korábban abbahagytuk, az információk, adatok nem fognak elveszni közben.

Milyen cégügyeket intézhetünk ebben a formában?

Az egyik opció nem más, mint maga a cégalapítás. Ezt a szolgáltatást választva a csomag tartalmazza a törvényi szabályoknak megfelelő cégforma megalapítását, egy vagy több taggal, illetve részvényessel, ügyvezetővel, vezérigazgatóval vagy igazgatósággal, valamint az alapítást felügyelőbizottsággal, könyvvizsgálóval az igények szerint. Az alapítás elővásárlási jog rögzítésével is történhet. Ellenőrzésre kerül, hogy bejegyezhető-e a választott cégnév.

A másik lehetőség a cégváltozások intézése, amely során a teljes körű ügyintézés a cégbírósági bejegyzésig az Alex feladata, s természetesen a társasági szerződés módosítása is megvalósul. Az aláírás személyesen vagy Skype-on keresztül is történhet.

Az üzletrész adásvételét vagy a részvények átruházását kiválasztva a hiteles, bejegyzésre alkalmas adásvételi szerződés jön létre, a vételár, valamint a fizetési feltételek rögzítésével, valamint azonnali tulajdonátszállással. Mindemellett a végelszámolás teljes körű rendezésére is lehetőség adódik.

Miért előnyös az online jogi platformot alkalmazni?

A rugalmasság és gyorsaság pozitívumait már elemeztük, de ezeken felül is akadnak előnyök. Ilyen például az, hogy az automatizált folyamatoknak köszönhetően előre ismert, fix és kedvező áron vehetjük igénybe a jogi szolgáltatásokat, illetve a felületen keresztül létrehozott dokumentumok és szerződések a későbbiek folyamán is bármikor elérhetők, letölthetők maradnak.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek