1 post
Skip to main content

Miben segíti a kereskedőket az elektronikus fizetés?

2023. május 14.
Letenye Média

Miben segíti a kereskedőket az elektronikus fizetés?

(x) A kereskedelemmel foglalkozó vállalkozásokat 2021. január 1-je óta törvény kötelezi az elektronikus fizetési lehetőségek biztosítására. Ennek a cégek kezdetben nem örültek, mert hátrányosnak gondolták. A kis boltok esetében gyakran romlott el a terminál, a vevő nem tudott bankkártyával fizetni, emiatt elégedetlenül távozott az üzletből. 

Mi változott azóta?

Ha a kereskedelmi vállalkozás olyan üzleti partnert választ az elektronikus fizetési megoldások kiépítésére, amelyik megbízható eszközöket, stabil informatikai és pénzügyi hátteret biztosít, a bankkártya-elfogadás gördülékenyen működik. A vásárlók elégedettek lesznek, hiszen egyre inkább igénylik a modern, készpénzhasználat nélküli fizetési lehetőségeket. A BizPay által kínált bankkártya-elfogadási szolgáltatásokkal jó ügyfélélményt, elégedett vásárlókat és nyomon követhető pénzügyi folyamatokat tudsz elérni. A cég a világhírű Worldline minősített, hivatalos partnere, ami garanciát jelent a biztonságra. Ez a pénzügyi folyamatok esetében nélkülözhetetlen feltétel. 

mastercard kartyas fizetes

A vásárlói igények is változnak

Néhány évvel ezelőtt a vásárlások jelentős része készpénzzel történt. Ha az emberek webáruházban rendeltek, ott is sokan az utánvétes fizetést preferálták. Bizalmatlanok voltak az online fizetési megoldásokkal szemben. Ma már azonban egyre inkább előnyben részesítik a készpénz nélküli megoldásokat. Az online fizetés megszokottá és biztonságossá vált. 

Hozzájárult ehhez, hogy a gazdaság minden területén jelentős digitalizáció történt, és a pénzügyek intézését is számos megbízható alkalmazás segíti. Kereskedőként tehát érdemes követned a technológiai fejlődést, és a vásárlói igényekhez igazítani a fizetési lehetőségeket. Az ügyfél-elégedettség ugyanis hosszú távon megmutatkozik a vállalkozásod által lebonyolított forgalomban is.

Az elektronikus fizetés előnyei:

  • Az elektronikus fizetés hatékonyabb a hagyományos fizetési módoknál, hiszen nem kell a készpénzzel bajlódni. Ugyanannyi idő alatt jóval több vásárlót tudsz kiszolgálni, megszüntetve ezáltal a vevők által nem kedvelt, felesleges sorban állást. 
  • Az online fizetésért kedvezményeket is kaphatsz a bankkártya-szolgáltatótól. 
  • Az online rendelések esetében növelheti a forgalmat, ha online tudnak fizetni a vásárlók. 
  • Biztonságos fizetési mód, amely során nem lehet visszaélni az ügyfél adataival. 
  • A vállalkozás jellegének megfelelő online fizetési megoldást válaszd, hiszen te ismered legjobban a vállalkozásod pénzügyi folyamatait. Az asztali vagy mobil terminál, a Tap on Mobile alkalmazás, az E-Commerce vagy a Linkpayment szolgáltatás közül a legoptimálisabbat alkalmazd, hogy növeld az ügyfeleid vásárlási élményét, ezáltal az ügyfél-elégedettséget. Az elégedett vevő pedig, mint tudjuk, visszatérő vevővé válik.

A vállalkozás hosszú távú sikerességének tehát egyik alapfeltétele a biztonságos és gördülékeny online fizetési megoldások lehetővé tétele. 


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek