1 post
Skip to main content

Praktikus és látványos megoldás a kertünkbe

2023. április 24.
Letenye Média

Praktikus és látványos megoldás a kertünkbe

(x) Bárhol is tervezzük otthonunk kertjének, autóbehajtójának vagy parkolójának burkolását, a hagyományos betonszegélyek helyett választhatunk egy modernebb és környezetbarátabb megoldást. Beépítésével rengeteg időt és energiát spórolhatunk meg magunknak és a munkásoknak, cserébe pedig tartós és kiváló esztétikai előnyökkel rendelkezik.

terkovezes

Miért fontos a megfelelő szegély használata?

Nagyon fontos, hogy mindenhol az ideális eszközöket használjuk, különösen a lakásban és a kertben. A Barabás Téglakő Kft. Barabás Gyorsszegélye mindezen követelményeknek megfelel, és tökéletes megoldást nyújt, ha kerti szegélyt keresünk.

Az elérhető legjobb eszköz használata mindig kifizetődő, de lássuk, mitől olyan jó ez a kerti szegély: a termék legfőbb előnye, hogy ez a műanyag szegély nem szívja magába a növények gyökereiből származó nedvességet (ellentétben a betonnal), így nem lesz káros hatással rájuk, valamint nem rontja az összképet. Emellett csökkenti a térkő mészkivirágzásának kockázatát, ami a beton szegélynél gyakori probléma, mivel az nem engedi, hogy a kövek alá beszivárgó víz oldalirányban elfolyjon. Beton szegély használatakor a víz csak a járda felületéről tud elpárologni, de a benne lévő ásványi anyagok leülepednek a járda felületén, és fehér foltokat hagynak rajta, amelyek idővel rontják a megjelenését.

Ezzel szemben a Barabás Gyorsszegély lehetővé teszi a víz szabad áramlását a járda felett és alatt egyaránt. Ráadásul alapanyaga és kialakítása jóval esztétikusabb vonalak, sőt, íves járdaszegélyek formálását is lehetővé teszi, ami betonnal szinte lehetetlen. Tartóssága megegyezik a beton járdaszegélyével, ugyanakkor megjelenése nem feltűnő, gyakorlatilag láthatatlan, és könnyen, gyorsan  beépíthető és bármikor áthelyezhető.

A munkásoknak is könnyebb a dolguk minőségi kerti szegéllyel

A Barabás Gyorsszegély méterenként 5-15 perc alatt telepíthető, ami jóval kevesebb, mint a betonváltozat telepítési ideje, így ezzel még pénzt is spórolhatunk. Ezt a szegélyt a térkövekkel egyidőben építik be, ami minimálisra csökkenti a térkővágások számát. Betonozásra sincs szükség, ami nagyban megkönnyíti és felgyorsítja a munkafolyamatokat. A fizikai munka mennyisége is csökken, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy 1 méter beton szegélyhez 135 kg betonra van szükség, és maga a szegélykő is 21 kg-ot nyom. Ezzel szemben a Barabás Gyorsszegély egy métere alig 1 kg, ami óriási különbség, és csak néhány rögzítőszeget igényel a rögzítése.

A szegélyezés már-már gyerekjáték

A Barabás Gyorsszegély beépítése öt egyszerű lépésben elvégezhető. Az első lépés a szegély méretre vágása, melyet az íves elemnél a geotextília és a belső rögzítőprofil íveknek megfelelő méretezése követ. Majd be kell állítani a szegély helyét a kövek méretéhez igazodva. Utolsó lépésként rögzítjük a külső szegélyprofilt a szegek segítségével, a geotextíliát megfeszítjük és a belső profil is a helyére kerül. Érdemes haladni a korral és figyelni az új technológiákat, mert ez az innovatív termék ma már bárki számára könnyedén elérhető. 


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek