1 post
Skip to main content

Levágta a lábbilincset Eszteregnyén, Németországban fogták el

2023. november 18.
Jog
Letenye Média

Levágta a lábbilincset Eszteregnyén, Németországban fogták el

A vád szerint a vádlott 2023. május 28. napjáig bűnügyi felügyelet alatt állt, s e szerint csak külön engedéllyel hagyhatta el Eszteregnye területét.

2023. február 3-án hajnalban a rendőrség elektronikus megfigyelő rendszere jelezte a nyomon követő technikai eszköz megrongálódását.

lábbilincs

(A fotó illusztráció)

Megállapították, hogy a vádlott levágta a lábán lévő technikai eszközt és elhagyta a kijelölt tartózkodási helyét. Ezután az egyik ingatlan udvaráról ellopott autóval, amiben benne volt az slusszkulcs és a forgalmi engedély is, elhajtott.

A történtek miatt a férfivel szemben még aznap elfogatóparancsot adtak ki és elrendelték a lopott gépjármű körözését.

Másnap hajnalban a német rendőrök két alkalommal is megpróbálták megállítani a kocsit, de a sofőr kétszer is gázt adott és elmenekült. Az autóval a vádlott Németországban balesetet szenvedett, majd a kiérkező rendőrök elől gyalog elmenekült.

A totálkáros járművet lefoglalták, rövid kutatás után a férfit is megtalálták, őrizetbe vették, majd átadták a magyar hatóságnak.

K.Á. fogolyszökés vétsége és más bűncselekmények minősítésű ügyét november 23-án tárgyalják a Nagykanizsai Járásbíróságon, ahol elsőfokú nyilvános előkészítő ülés során a vádlott kihallgatása várható - olvasható a Zalaegerszegi Törvényszék nyilvános tárgyalási jegyzékében.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek