1 post
Skip to main content

Berúgatták a kocsmában, majd milliókra lezsarolták a zalai férfit

2023. november 11.
Jog
Letenye Média

Berúgatták a kocsmában, majd milliókra lezsarolták a zalai férfit

A vád szerint a sértett férfi 2022. augusztus 8-án egy ismerősével italozott Bocföldén egy kocsmában, ahol megismerkedett az I. és a II. rendű vádlottakkal. Másnap úgy ébredt fel otthonában, hogy az előző estéből semmire sem emlékezett.

A vádlottak ezt kihasználva augusztus 10-én felhívták a férfit és arra hivatkoztak, hogy az autójában hagytak megőrzésre 40.000 forintot. Erre ugyan a sértett nem emlékezett, de közösen átnézték az autót, amelyben nem találták meg a pénzt. Ennek ellenére a kért összeget átadta a vádlottaknak.

jog 2023

2022. augusztus 17-én a vádlott házaspár a III. rendű társukat is bevonta a cselekménybe. A sértettnek azt a történetet adták elő, hogy augusztus 8-án kokaint is fogyasztott, amit a – megbeszéltek szerint drogdílert alakító – III. rendű vádlottól vásárolt.

Az I. és a II. rendű vádlottak feladata a sértettel való kapcsolatfelvétel volt, míg a III. rendű társuk megfélemlítette a férfit: megöléssel és bántalmazással fenyegette. A vádlottak 2022 augusztusában ezzel a történettel két alkalommal zsaroltak ki összesen 530.000 forintot a sértettől. A pénzen a házaspár és bűntársuk felesben osztoztak.

2022. október 8-án az I. és a II. rendű vádlottak különböző fenyegetésekkel (bántalmazás, kompromittáló felvételek bemutatása) újabb 275.450 forintot zsaroltak ki a férfitől. Pár nappal később ismét megkeresték azzal, hogy az I. rendű vádlottat a sértett állítólagos kokainvásárlása miatt kihallgatják a rendőrségen, s ha a férfi emiatt börtönbe kerül, akkor megölik. Amennyiben azonban ad ügyvédre 700.000 forintot, akkor „elsikálják” az ügyet. Mivel a sértett családjának bántalmazását is kilátásba helyezték, a férfi átadta a kért összeget.

Október 12-én a vádlottak azzal keresték a meg a sértettet, hogy autóvásárlás miatt szeretnének tőle kölcsönt kérni. Amikor a férfi közölte, hogy már nincs több pénze, ismét fenyegetni kezdték. Ennek hatására egy ismerősétől kért kölcsön 500.000 forintot, amelyet át is adott a vádlottaknak.

Október 14-én a házaspár és társuk felhívta a sértettet, hogy visszaadják neki az ügyvédre adott 700.000 forintot. A találkozón közölték a férfivel, hogy előtte még el kell menniük „lepapírozni” a dolgot. Ezért a sértett beült a vádlottak autójába, ahol megfenyegették, hogy adja nekik oda a mobilját. A II. rendű vádlott nő elkezdte átnézni a telefon tartalmát, s talált egy beszélgetést, amely során a sértett barátja degradáló megjegyzéseket tett a vádlottakra, akik ezen feldühödve Zalaegerszeg külterületére vitték a férfit. Itt az I. és a III. rendű férfi vádlottak ütni, rúgni kezdték, utóbbi pedig egy 70-80 centiméteres gumibotszerű tárggyal is megütötte.

A bántalmazást követően a vádlottak újabb 400.000 forintot kértek a férfitől, aki két ismerősét kérte, küldjenek neki pénzt átutalással. Miután Zalaegerszegen a bankautomatából a vádlottak felügyelete mellett felvette és átadta a pénzt, hazavitték.

A vádlottak a zsarolással összesen 2.445.450 forint kárt okoztak.

V. K. és társai zsarolás bűntette és más bűncselekmények minősítésű ügyét november 15-én, 16-én és 17-én is tárgyalják a Zalaegerszegi Járásbíróságon, amely során a vádlottak és a tanúk kihallgatása várható - olvasható a Zalaegerszegi Törvényszék nyilvános tárgyalási jegyzékében.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek