1 post
Skip to main content

Zalai általános iskolás terrorizált egy gyereket, elítélték

2023. november 10.
Jog
Letenye Média

Zalai általános iskolás terrorizált egy gyereket, elítélték

A Nagykanizsai Járásbíróság a 2023. november 9-én (csütörtökön) megtartott előkészítő ülésén jogerős ítéletet hozott annak a fiatalnak az ügyében, akinek fenyegetéssel elkövetett zsarolás miatt kellett felelnie.

A vád szerint a fiatalkorú (az elkövetés idején 15 éves) vádlott 2022 szeptemberében felfedezte, hogy egy kiskorú általános iskolai társánál készpénz van.

A sértett – a fiú kérésére – néhány alkalommal adott neki pár száz forintot, amikor azonban nem tudott, a vádlott veréssel fenyegette. 2022 októberétől heti rendszerességgel követelt a fiatalabb fiútól pénzt (jellemzően 500-2000 forint közötti összegeket) és cigarettát.

jog 2023

A sértett a pénzt a nevelőapjától kérte, vagy a cigarettával együtt titokban elvette. A vádlott időközben az iskolában személyesen és Messengeren keresztül is folyamatosan veréssel fenyegette társát. Amikor a fiú nem tudott neki pénzt vinni, akkor a mosdóban bántotta: lökdöste, megpofozta és megütötte.

A sértett nevelőapja 2023. január 30-án észrevette, hogy a fia megváltozott, befelé fordulóvá vált, viszont ennek okát nem mondta el, újabb pénzkérését pedig az apa elutasította, ezért nem mert másnap iskolába menni. A férfi végül gyermeke telefonjában megtalálta a fiúk közti üzenetváltást, a pénzt követelő és fenyegető üzeneteket, s ezt jelezte az iskolában.

A sértett 2022 októbere és 2023. január 30. között összesen 24.000 forintot és több mint 80 szál cigarettát adott át a vádlottnak, aki közel 50 alkalommal bántalmazta társát.

A Nagykanizsai Járásbíróság a történteket elismerő, a bűnösségét beismerő és a tárgyaláshoz való jogáról lemondó vádlottat bűnösnek mondta ki súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettében.

A fiút a bíróság 1 év 4 hónap fiatalkorúak fogházbüntetésére ítélte, amelynek végrehajtását 2 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztette.

Elrendelte pártfogó felügyeletét, illetve intézkedett 26.565 forint vagyonelkobzásról is - közölte a Letenye Médiával dr. Bartalné dr. Mentes Judit, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.

Nem hivatalos forrásból származó információink szerint az eset a zalaszabari általános iskolában történt.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek